Moment simbolic, cu impact major, în piața mașinilor electrice: Toyota trage o frână puternică

Gigantul japonez din industria auto intenționa să înceapă producția la sfârșitul anului 2025 sau începutul anului 2026.

Toyota se așteaptă acum să lanseze operațiunile sale cu vehicule electrice în SUA la o dată nespecificată în 2026, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru BBC News.

Volvo și Ford își reduc planurile de producție

Mai mulți alți producători auto importanți, inclusiv Volvo și Ford, și-au redus recent planurile privind vehiculele electrice.

„Suntem încă concentrați pe obiectivul nostru global [de vehicule electrice cu baterii] de 1,5 milioane de vehicule până în 2026”, a declarat purtătorul de cuvânt al Toyota, Scott Vazin, adăugând că în următorii doi ani intenționează să introducă «5 până la 7 [vehicule electrice cu baterii] pe piața din SUA».

La începutul acestui an, firma a anunțat că investește 1,3 miliarde de dolari (980 de milioane de lire sterline) în fabrica sa din Kentucky, ca parte a planurilor de a construi acolo un vehicul sport utilitar (SUV) electric cu trei rânduri.

De asemenea, compania a anunțat că intenționează să construiască un alt model electric la o fabrică din Indiana.

Pentru a sprijini aceste obiective, Toyota își intensifică producția de baterii litiu-ion cu o fabrică din Carolina de Nord, care se așteaptă să intre în funcțiune anul viitor.

Anunțul Toyota a venit în contextul în care industria auto globală continuă să se confrunte cu slăbirea cererii de vehicule electrice pe unele piețe importante.

Miercuri, cifrele trimestriale ale Tesla au ratat așteptările Wall Street, punând principalul producător de vehicule electrice în pericol de a înregistra primul său declin din istorie al livrărilor anuale.

 

Modificări în Codul Rutier care au intrat în vigoare de la 1 octombrie. Permisul va fi suspendat pentru abateri considerate până acum minore

Când vor avea românii salarii în euro? Răspunsul guvernatorului BNR după reconfirmarea în funcție