Zeci de lucrători din domeniul sănătăţii au fost ucişi în Liban în ultima zi, potrivit OMS

Cel puţin 28 de medici aflaţi în serviciu au fost ucişi în ultimele 24 de ore în Liban, unde Israelul a lansat atacuri aeriene şi a trimis trupe pentru a lupta împotriva Hezbollah într-un conflict care se intensifică, a declarat joi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează Reuters.

„Mulţi (alţi) lucrători din domeniul sănătăţii nu se prezintă la serviciu şi au fugit din zonele în care lucrează din cauza bombardamentelor”, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, cerând o protecţie mai puternică pentru angajaţii din domeniul sănătăţii.

„Acest lucru limitează grav furnizarea de ajutor pentru traumele în masă şi continuitatea serviciilor de sănătate”, a spus el. Agenţia mondială a sănătăţii nu va putea livra vineri în ţară un amplu transport planificat pentru traume şi materiale medicale din cauza restricţiilor de zbor, a adăugat el.

Reprezentantul OMS în Liban, dr. Abdinasir Abubakar, a declarat la briefing că toţi lucrătorii din domeniul sănătăţii ucişi în ultima zi se aflau la datorie, ajutând răniţii.

În total, aproape 2.000 de persoane au fost ucise, inclusiv 127 de copii, şi 9.384 au fost rănite de la începutul atacurilor israeliene asupra Libanului în ultimul an, a declarat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

„Spitalele au fost deja evacuate. Cred că ceea ce pot spune pentru moment este că există capacitatea de gestionare a victimelor în masă, dar este doar o chestiune de timp până când sistemul îşi va atinge limita”, a declarat Abubakar.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, deschide lista de candidaţi ai PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor, iar senatorul Eugen Dogariu pe cea pentru Senat

Ambasada SUA donează 95.000 de dolari pentru restaurarea unei biserici de lemn din secolul al XVI-lea din Sighetu Marmaţiei