Autoritatea Naţională Fitosanitară a lansat o aplicaţie pentru digitalizarea procesului de formare profesională

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF), a lansat, de la 1 octombrie 2024, aplicaţia FITS destinată utilizatorilor profesionişti, distribuitorilor şi consilierilor privind utilizarea durabilă a produselor de protecţie a plantelor, a anunţat vineri ministerul.

MADR precizează că în acest fel procesul de formare profesională este digitalizat.

„Potrivit directivelor europene de stabilire a unui cadru de acţiune comunitară în vederea utilizării durabile a pesticidelor, statele membre au obligaţia de a se asigura că toţi utilizatorii profesionişti, distribuitorii şi consilierii au acces la o formare corespunzătoare realizată de organisme desemnate de autorităţile competente”, se arată în comunicatul MADR.

ANF desfăşoară cursuri de formare pentru instruirea utilizatorilor profesionişti, distribuitorilor şi consilierilor, în vederea dobândirii de către aceştia de cunoştinţe suficiente cu privire la utilizarea durabilă a produselor de protecţie a plantelor, ţinând cont de diversele roluri şi responsabilităţi ale lor.

Toate persoanele care desfăşoară activităţi profesionale cu produse de protecţie a plantelor au obligaţia de a urma cursul de instruire în vederea obţinerii certificatului de formare profesională.

Persoanele care doresc să se înscrie la cursul de formare dedicat utilizatorilor profesionişti, distribuitorii şi consilierilor pot accesa linkul https://fits.anfdf.ro, menţionează MADR. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Anghelache, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Conference League: rezultatele obținute în prima etapă

Revolut cere Meta să îşi ia angajamente faţă de rambursarea sumelor pierdute de victimele fraudelor