Prinţul William a renunţat la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a o proteja pe Kate în timpul tratamentului de chimioterapie/ VIDEO

Prinţul William a decis să nu participe la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a o proteja pe Kate. El a explicat joi, în faţa sportivilor paralimpici pe care i-a întâlnit joi în nord-estul Angliei.

„Am fost foarte dornic să vin, dar după ce am citit interviul cuiva despre Covid, am decis, pentru că soţia mea făcea chimioterapie, că nu vreau să îmi asum riscul de a-l aduce pe Covid acasă”, a spus el.

William i-a cunoscut pe paralimpicii britanici Louise Fiddes, Maisie Summers-Newton şi Tom Dean în timpul unei vizite la piscina comunitară Birtley din Tyne and Wear, lângă Newcastle.

Prinţesa Kate a anunţat în urmă cu doar o lună că şi-a încheiat tratamentul de chimioterapie. Într-un lung mesaj video publicat pe reţelele sociale la 9 septembrie, Prinţesa de Wales a subliniat cât de „incredibil de dificile au fost ultimele nouă luni” pentru familia sa.

Prinţesa, care a avut câteva apariţii publice în ultimele luni, a făcut miercuri primul său angajament oficial de la încheierea tratamentului.

Palatul Kensington a postat pe reţelele sociale o fotografie în care Kate Middleton o îmbrăţişează pe Liz Hatton, o fotografă în vârstă de 16 ani care suferă de cancer.

Kate a fost diagnosticată cu cancer în timpul unei operaţii în ianuarie 2024. Ea a început apoi chimioterapia preventivă. În timpul acestor luni, prinţul William a trebuit să facă faţă bolii soţiei sale, precum şi de cea al tatălui său, regele Charles, care este încă tratat pentru cancer.

După ce a lipsit câteva săptămâni la începutul anului, pentru a fi alături de Kate şi de copiii lor, el şi-a reluat singur angajamentele publice. În mesajul care anunţa boala sa, Prinţesa de Wales a explicat că „a luat o pauză ca să le explice totul lui George, Charlotte şi Louis (…) pentru a-i asigura că totul va fi bine”.

Meciul Real Sociedad-Anderlecht: Fanii belgieni au scăpat de sub control, Oyarzabal dă vina pe UEFA pentru că nu a oprit meciul / Partida a fost arbitrată de Marian Barbu

Cazurile de violenţă domestică, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut