VIDEO Fenomenul paranormal, filmat într-un cimitir, chiar de Ziua Morților, nu are absolut nicio explicație

Imaginile care dau fiori au fost filmate, cu un telefon mobil, de angajatul unui cimitir din Bombal, Argentina. Înregistrarea prezintă o baltă de apă cu un comportament fantomatic pe podeaua unui dintre cavouri.

Fenomenul ciudat, ce a avut loc în jurul Zilei Morților, a fost confirmat și de alți martori oculari.

„La început, ne-a speriat, dar ne-am obișnuit cu el”, a declarat unul dintre muncitori pentru postul de știri Sin Mordaza. „Credem că încearcă să ne spună ceva”.

Angajații spun că mișcarea ciudată a bălții nu a fost cauzată de vânt, pentru că spațiul respectiv era bine izolat.

Cercetătorii de la Durham University au lansat o nouă teorie științifică legată de un subiect cu adevărat controversat – existența fantomelor. În esență, există legături directe între percepția creierului și o serie de fenomene cu caracter paranormal.

Dacă ați avut vreodată senzația stranie că există o prezență în cameră atunci când erați sigur că sunteți singur, s-ar putea să fiți reticent să recunoașteți acest lucru. Poate că a fost o experiență profundă pe care sunteți fericit să o împărtășiți cu alții. Sau – cel mai probabil – a fost ceva între cele două.

Dacă nu ați avut o explicație care să vă ajute să procesați experiența, cei mai mulți oameni se vor strădui să înțeleagă ce li s-a întâmplat. Și experții caută o explicație.

content-image

Ideea conform căreia morții rămân pe Pământ în spirit este un mit popular în literatură și a apărut în texte atât de renumite precum Biblia și Macbeth. Unii oameni pot crede în fantome din variate motive, cum ar fi confortul pe care îl aduce considerarea faptului că membrii pierduți ai familiei sunt alături de noi în momentele de nevoie.

Încercarea de a obține un contact cu spiritele (cunoscute sub numele de ședințe de spiritism) datează de ani de zile și nu era neobișnuit ca doamnele din clasa superioară a Angliei victoriene să organizeze ședințe de spiritism cu prietenii lor.

Atât la Oxford, cât și la Cambridge existau cluburi dedicate investigării fantomelor și bântuirilor, mai ales The Ghost Club. Înființat în 1862, se crede că este cea mai veche organizație de acest gen din lume și i-a numărat printre membrii săi atât pe Charles Dickens, cât și pe Sir Arthur Conan Doyle. Clubul continuă să se reunească și astăzi, iar în fiecare an se efectuează investigații în Anglia sau Scoția.

În anul 1882, a fost înființată o organizație similară, numită Societatea pentru Cercetare Psihică (SPR), cu scopul de a studia evenimentele și abilitățile descrise în mod obișnuit ca fiind psihice sau paranormale.

Aceasta pretinde a fi „prima societate care a efectuat cercetări academice organizate asupra experiențelor umane care contestă modelele științifice contemporane” și, deși o mare parte din activitatea de început a organizației a implicat demascarea fenomenelor false, a fost criticată pentru că are motive capabile să dăuneze obiectivității științifice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cazurile de violenţă domestică, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Piața imobiliară din UE nu dă niciun semn de criză: România e în topul statelor unde chiriile explodează