Tenis: Liderul mondial Iga Swiatek s-a despărţit de antrenor

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a anunţat, vineri, că s-a despărţit de antrenorul său, conaţionalul Tomasz Wiktorowski, transmite AFP.

”După trei ani cu cele mai mari succese ale carierei mele am decis împreună cu antrenorul Tomasz Wiktorowski să punem capăt colaborării noastre”, a scris Swiatek pe Instagram.

Swiatek a declarat forfait în urmă cu două săptămâni pentru turneul de la Beijing, unde era campioana en titre, motivându-şi absenţa prin ”motive personale”.

”Vreau să încep cu mulţumiri, care sunt azi, pentru mine, cele mai importante. Experienţa sa, atitudinea sa analitică şi strategică şi cunoştinţele sale enorme despre tenis ne-au ajutat să realizăm lucruri pe care nu le-am vizat niciodată, la doar câteva luni de la debutul colaborării noastre”, a mai transmis Swiatek.

”Ţinând cont de această schimbare importantă, îmi rezerv săptămânile viitoare pentru începerea colaborării cu un nou antrenor”, a precizat Swiatek, menţionând că poartă discuţii cu ”antrenori străini”.

”Voi anunţa imediat ce voi lua o decizie”, a promis Iga Swiatek, care este lider în clasamentul WTA din noiembrie 2023.

Jucătoarea de 23 de ani a câştigat până acum cinci titluri de Mare Şlem, dintre care patru la Roland Garros şi unul la US Open. În această vară a obţinut medalia de bronz la simplu la Jocurile Olimpice de la Paris.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Anchetă incendiară peste Prut: Kremlinul cumpără voturi la alegerile prezidențiale din Republica Moldova (poliție)

ANM: Ploi torenţiale, până duminică seara, în jumătate din ţară (HARTĂ)