Bilanțul taifunului Krathon: Sute de persoane evacuate și cinci victime

Patru dintre cele cinci decese au fost înregistrate în regiunea Ilocos, cauza principală fiind înecul, iar o persoană a murit în Valea Cagayan prin electrocutare, a precizat aceeaşi agenţie.

Agenţia filipineză a emis un raport tardiv din cauza dificultăţilor întâmpinate în procedura de evaluare a amplorii pagubelor în timpul perioadei de intensitate maximă a taifunului Krathon, care, pentru o scurtă perioadă de timp, s-a transformat într-un super-taifun.

Vremea nefavorabilă, marcată de vânturi puternice şi ploi abundente, a afectat în principal insulele din provincia Batanes, regiunea Ilocos, regiunea munţilor Cordillera şi Valea Cagayan, cauzând inundaţii şi alunecări de teren.

Sute de rezidenţi au fost forţaţi să îşi evacueze locuinţele şi să se refugieze în alte zone.

Potrivit aceleiaşi agenţii filipineze, pagubele estimate la nivelul infrastructurii au depăşit 700 de milioane de pesos (12,7 milioane de dolari), iar pierderile din agricultură depăşesc 300 de milioane de pesos (5,3 milioane de dolari).

După ce a crescut în intensitate şi a devenit un super-taifun, Krathon a părăsit marţi teritoriul statului Filipine, îndreptându-se spre Taiwan, unde a atins joi uscatul având din nou forţa unui taifun, înainte să slăbească în intensitate şi să devină o depresiune tropicală în cursul zilei de vineri.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită oficială la Chişinău. Are programate întâlniri cu Maia Sandu, cu premierul, cu șeful Parlamentului și mitropolitul Basarabie

SUA anunță că nu vor intercepta rachete și drone deasupra Ucrainei așa cum o fac deasupra Israelului: ‘Vorbim despre două peisaje foarte diferite’