SUA anunță că nu vor intercepta rachete și drone deasupra Ucrainei așa cum o fac deasupra Israelului: ‘Vorbim despre două peisaje foarte diferite’

„Vorbim despre două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite. Președintele, chiar de la început, a ordonat acestui departament să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă”, a spus Sabrina Singh, întrebată dacă SUA vor proceda în Ucraina așa cum au procedat în Israel când au ajutat la interceptarea rachetelor lansate de Iran.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a subliniat faptul că Ucraina a avut mult succes în utilizarea apărării aeriene și a altor capabilități pentru a continua să își recâștige teritoriul. De asemenea, ea a menționat că șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a avut recent o discuție cu ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umierov, care s-a axat pe capabilitățile suplimentare de care ar avea nevoie Ucraina.

Singh a subliniat că președintele american Joe Biden a promis că Statele Unite nu vor interveni în războiul din Ucraina, dar vor sprijini Kievul în eforturile sale de a-și recâștiga teritoriul.

De asemenea, ea a menționat că Ucraina „a fost capabilă să se apere cu succes împotriva atacurilor rusești asupra orașelor, populației și infrastructurii lor” și că „ne vom asigura că au tot sprijinul de care au nevoie”.

Întrebată dacă lovirea unor ținte de pe teritoriul polonez sau românesc ar determina SUA să trimită trupe pe teren, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a răspuns: „Asta ar însemna să ne implicăm într-un război într-un mod diferit”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bilanțul taifunului Krathon: Sute de persoane evacuate și cinci victime

FIFA va alege gazdele Cupelor Mondiale din 2030 şi 2034 pe 11 decembrie