Ciolacu: Donaţia de microbuze şcolare Republicii Moldova – un program pornit de mult timp; educaţia copiilor e o prioritate

Donaţia de microbuze şcolare către Republica Moldova este un program pornit de mult timp împreună cu Guvernul de la Chişinău, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, vineri, adăugând că educaţia copiilor este o prioritate în orice stat.

Şeful Executivului român şi omologul moldovean, Dorin Recean, au participat, vineri, la ceremonia de donare de către România a 20 de microbuze şcolare către autorităţile de la Chişinău, continuare a unui proiect mai amplu de care au beneficiat multe şcoli din Republica Moldova.

El a fost întrebat la finalul evenimentului dacă donarea microbuzelor şcolare către autorităţile de la Chişinău în plină campanie electorală este o „pomană electorală” sau o „mită electorală” şi de ce atunci când oferă România este „corect şi legal”, iar atunci când oferă Rusia este „criminal”.

„Nu este nici prima, nici ultima donaţie. În primul rând, ceea ce a făcut acum Guvernul României a făcut împreună cu Guvernul Republicii Moldova. Acest program este pornit de mult timp, iar domnul prim-ministru vine cu propunerile de priorităţi. Şi eu cred că educaţia copiilor, transportul în siguranţă al copiilor, este o prioritate în orice stat. Şi mă bucur că domnul ministru al Educaţiei din Republica Moldova este atât de conectat la problemele copiilor, indiferent unde s-au născut. Toţi copiii trebuie să aibă acces egal la sistemul de educaţie”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

 

 

Şeful Guvernului a adăugat că este foarte important ca Republica Moldova să continue pe calea dezvoltării.

„Am spus-o şi la declaraţiile din interiorul Guvernului, eu iubesc Republica Moldova şi cu toată bucuria mă implic. Cu cât se dezvoltă mai repede Republica Moldova, cu atât şi România este mai sigură, pentru că suntem două state vecine. E normal parcursul pe care-l avem în acest moment. Dacă dumneavoastră consideraţi că Rusia aduce aceeaşi garanţie de securitate, dezvoltare şi viitor pentru Republica Moldova, eu vă spun că nu. Şi-mi permit să o spun. Garanţia dezvoltării Republicii Moldova este apartenenţa la Uniunea Europeană”, a subliniat Ciolacu.

La rândul său, premierul Dorin Recean a punctat că autorităţile de la Chişinău derulează procesul de dezvoltare a Republicii Moldova cu ajutorul ţărilor UE.

„Şi în mod special cu ajutorul Bucureştiului, al României, încontinuu, şi vom continua să facem acest lucru, pentru că obiectivul nostru este să construim viaţa noastră normală, europeană, aici, la noi acasă”, a afirmat Recean.

Premierul Marcel Ciolacu este însoţit în vizita oficială din Republica Moldova de vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat  )

 

Citeşte şi:

 

Dorin Recean: România ajută Republica Moldova continuu şi necondiţionat; a fost întotdeauna un partener de nădejde

 

Ciolacu: Drumul european al Republicii Moldova va duce la bunăstarea cetăţenilor moldoveni

Ronaldinho va participa în noiembrie la un meci caritabil, la Angers

Raed Arafat: România, una dintre ţările care are peste 20.000 de intervenţii de urgenţă pe motociclete