Începe Bucharest Gaming Week – Workshop-uri de game development pentru liceeni, proiecţii de filme inspirate din jocuri video şi competiţii de gaming

Bucharest Gaming Week, cel mai mare şi aşteptat eveniment de gaming din România, debutează sâmbătă, 5 octombrie. Timp de nouă zile, gamerii vor putea concura online şi offline în cele mai tari competiţii din cele mai populare jocuri video ale momentului şi îşi vor întâlni youtuberii de gaming preferaţi. Elevi din mai multe licee prestigioase din Bucureşti vor vizita studiouri de gaming locale unde vor fi introduşi în arta dezvoltării de jocuri video.

Bucharest Gaming Week dă startul cu o serie de acţiuni pe cele mai populare platforme de streaming pe 5 şi 6 octombrie, unde creatori de conţinut populari îşi vor provoca comunităţile cu misiuni în cele mai iubite jocuri video. Gamerii din toată ţara sunt invitaţi să participe la provocările lansate online de Xslayder, iSilent, Bobospider, Gannicus, Jaxi, LucaLuk, S1KE, Adrii von B, Sevena, Umbriţa şi mulţi alţii.

În perioada 7-13 octombrie, Bucharest Gaming Week oferă o multitudine de evenimente conexe care scot în faţă puterea creatoare şi oportunităţile pe care le oferă industria de gaming, cât şi multitudinea mediilor prin care gaming-ul se manifestă, de la workshop-uri de game development pentru liceeni la proiecţii de filme inspirate din jocuri video.

Elevii colegiilor de renume din Bucureşti precum Tudor Vianu şi Mihai Viteazul vor participa la workshop-uri organizate la studiourile dezvoltatoare de jocuri video Amber şi Gameloft. Tinerii pasionaţi de informatică vor învăţa de la specialiştii studiourilor despre avantajele creative şi profesionale de a lucra în industria de gaming, care sunt provocările, care este drumul de la idee si concept până la produsul final în crearea unui joc video, care este dinamica lucrului în echipă şi cum funcţionează un studio de gaming.

Gamerii pot vedea sau revedea pe marile ecrane la Cineplexx Titan în perioada 7-10 octombrie patru din cele mai reprezentantive filme inspirate din gaming din ultimii ani: Ready Player One, Uncharted, Gran Turismo şi Free Guy. Filmele rulează de luni până joi, de la ora 15:00.

Punctele de întâlnire a comunităţii pasionate de jocuri, Bucharest Geek Hub, 1UP Gamers Pub, Dome Internet şi Gaming şi Red Goblin, pregătesc o serie de activităţi, competiţii şi oferte speciale în cadrul cărora participanţii pot câştigate invitaţii la evenimentul central de la Palatul Parlamentului. Printre activităţi se numără turnee de boardgames, competiţii de Dungeon & Dragons şi concursuri de tip trivia.

“Bucureştiul este, cu siguranţă, între 5 şi 13 octombrie, cel mai fierbinte loc din lume în ceea ce priveşte evenimentele legate de industria jocurilor video. Imaginaţi-vă o hartă a oraşului împânzită în această săptămână de zeci de pinuri care marchează evenimentele BGW. De la studiouri dezvoltatoare de jocuri care îşi deschid porţile liceenilor care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniu la săli de cinematograf care rulează filme inspirate din video games. Cluburi sau magazine care organizează întâlniri ale diverselor comunităţi şi organizează competiţii. Şi până la multele happening-uri de la Palatul Parlamentului. Vrem să arătăm impactul cultural şi social pe care jocurile îl au şi modul inteligent în care acestea aduc oamenii împreună, în aceste zile în care lumea este atât de divizată”, a precizat Tudor Dăescu, co-organizator Bucharest Gaming Week.

Palatul Parlamentului, epicentrul Bucharest Gaming Week 2024  

Săptămâna culminează cu mult aşteptatul eveniment central de la Palatul Parlamentului în weekend-ul 12-13 octombrie. Gamerii se vor întâlni cu cei mai populari creatori de conţinut, vor lua parte la competiţii şi turnee cu premii în cele mai populare jocuri, vor aplauda cele mai spectaculoase costume ale cosplayerilor şi vor experimenta jocuri noi, simulatoare auto şi vor avea parte de multe alte surprize.

Tinerii vor putea participa la un treasure hunt cu premii totale de peste 20.000 de euro. Pentru a putea îndeplini misiunile şi aduna punctele pentru a câştiga sutele de periferice de gaming, jocuri video şi alte produse, participanţii trebuie să descarce aplicaţia Bucharest Gaming Week din App Store sau Google Play. În aplicaţie se găsesc, de asemenea, toate informaţiile despre eveniment.

Evenimentul central Bucharest Gaming Week are loc sâmbătă şi duminică, 12 şi 13 octombrie, de la ora 10.00. Intrarea în Palatul Parlamentului se face din Piaţa Constituţiei.

Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achiziţionate pe pagina iabilet.ro şi direct de la faţa locului. Mai multe informaţii se găsesc pe www.bucharestgamingweek.ro.

Percheziţii în Bucureşti şi în Craiova, într-un dosar penal de trafic de persoane / Doi bărbaţi sunt acuzaţi că au recrutat mai multe tinere prin metoda loverboy, obligându-le să se prostitueze

Galaţi: Patru mii de locuinţe afectate de inundaţii, dintre care 900 distruse aproape in totalitate