Emmaculate Anyango, suspendată provizoriu pentru dopaj. Atleta kenyană a reuşit în ianuarie a doua performanţă a anului la 10 km

Atleta kenyană Emmaculate Anyango, care a înregistrat a doua performanţă din lume la 10 km în ianuarie, a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, a anunţat vineri Unitatea de Integritate în Atletism (AIU), potrivit Reuters.

Atleta în vârstă de 24 de ani, de asemenea medaliată cu argint la 3.000 m la Campionatele Africii Under-20 din 2019, a fost depistată pozitiv cu testosteron şi eritropoietină (EPO), a anunţat AIU pe site-ul său, fără a preciza data testului.

Sportiva face obiectul unei acţiuni disciplinare şi are interdicţia de a participa la orice competiţie sau activitate atletică până la luarea unei decizii finale. Ea riscă o suspendare de până la patru ani în conformitate cu codul Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA).

În ianuarie, Emmaculate Anyango a devenit a doua atletă care a coborât sub pragul de 29 de minute (28’57), când conaţionala sa Agnes Jebet Ngetich a doborât recordul mondial al acestei discipline (28’46), câştigând cursa de 10 km de la Valencia (Spania).

DNA – Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, reţinut pentru luare de mită. El a fost prins când primea 12.000 de euro pentru a urgenta soluţionarea a 25 de cereri de angajare pentru cetăţenii străini din ţările extra europene

Elena Lasconi, încă o candidată care se visează președintele țării și nu vorbește o boabă de engleză. Cum va negocia în numele României dând din mâini?