Amenzi de peste 300.000 lei, date de ITM în septembrie; 14 persoane, depistate fără contract de muncă, la Brăila

Inspectorii ITM Brăila au desfăşurat acţiuni de control la 147 de angajatori (89 în domeniul relaţiilor de muncă şi 58 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), în urma cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 333.500 de lei.

„La 4 angajatori, au fost depistate 14 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 280.000 lei. Principalele deficienţe constatate au fost: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată); nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal; neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neînmânarea salariatului, anterior începerii activităţii, a unui exemplar din contractul individual de muncă; nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară”, a precizat inspectorul-şef Liviu Arhire.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe au fost: construcţii, fabricarea biscuiţilor şi pişcoturilor, fabricarea prăjiturilor şi a produselor conservate de patiserie, comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, cultivarea cerealelor, comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate.

Pentru deficienţele constatate au fost dispuse măsuri obligatorii de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Sursa: www.stiripesurse.ro

Debitul Dunării la intrarea în ţară, staționar, dar aproape dublu față de media lunii octombrie

Galaţi: Persoane din zonele sinistrate, imunizate cu vaccin antihepatitic A şi antitetanos