Galaţi: Persoane din zonele sinistrate, imunizate cu vaccin antihepatitic A şi antitetanos

Trei persoane au primit vaccin antihepatitic tip A şi alte aproximativ 290 au fost vaccinate antitetanos, în timpul activităţilor desfăşurate de către medici în zonele afectate de inundaţii, a anunţat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit DSP, specialiştii au continuat activităţile de monitorizare în localităţile din judeţ lovite în luna septembrie de viituri.

„Echipe mixte formate din medic şi asistent se deplasează pe teren, unde realizează monitorizarea stării de sănătate şi vaccinarea populaţiei, dacă este cazul. Astfel, echipele DSP Galaţi şi medicii de familie din zonele afectate de inundaţii au vaccinat antitetanic 287 de persoane şi 3 persoane cu vaccin antihepatitic A. Până în prezent nu a fost înregistrat nici un focar de boală transmisibilă”, informează DSP.

Totodată, pe parcursul activităţilor derulate în teren, specialiştii au distribuit substanţe pentru dezinfecţia fântânilor.

„De asemenea, se asigură stocul de substanţe biocide (Clorom şi clorură de var) de la nivelul Unităţilor Administrativ Teritoriale, necesar pentru dezinfecţia fântânilor atât de pe domeniul public, cât şi din gospodăriile private. În acest sens, au fost distribuite pe teren un total de 30.200 tb. Clorom şi 1.125 kg clorură de var”, a transmis sursa citată.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor care pot apărea în astfel de situaţii, DSP recomandă consumul doar de apă potabilă, respectarea strictă a regulilor de igienă individuală, consumul alimentelor salubre şi corect preparate, evacuarea corectă a deşeurilor şi neutralizarea animalelor moarte, limitarea riscurilor înţepăturilor de ţânţari prin dezinsecţie şi o atenţie deosebită protecţiei împotriva îmbolnăvirilor, care se poate realiza prin vaccinare. AGERPRES/(AS-autor: Florin Zafiu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Amenzi de peste 300.000 lei, date de ITM în septembrie; 14 persoane, depistate fără contract de muncă, la Brăila

Dâmboviţa: Trei răniţi într-un accident la Potlogi; un bărbat a fost preluat de elicopterul SMURD