Sâmbătă, ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru prima funcție în stat. Principalele nume care încă nu și-au depus dosarul

Până în prezent, zece candidaţi s-au înscris în cursa pentru Cotroceni, o candidatură, cea a fostului lider al minerilor Miron Cozma, fiind respinsă, transmite News.ro.

Sâmbătă sunt aşteptaţi să-şi depună candidaturile preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Tot sâmbătă, Curtea Constituţională se reuneşte la ora 17.00, pentru a se pronunţa cu privire la contestaţiile vizându-i pe Mircea Geoană, Nicolae Ciucă şi Diana Şoşoacă.

Biroul Electoral Central a validat, în şedinţa de luni candidatura lui George Simion la Preşedinţie, iar joi au fost validate alte şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă. De asemenea, BEC a respins candidatura lui Miron Cozma.

Vineri şi-au mai depus candidatura Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi Ana Birchall. Sâmbătă, sunt aşteptaţi la sediul BEC Marcel Ciolacu, la ora 10.00 şi Ludovic Orban, la ora 17.00.

Curtea Constituională a României a anunţat că au fost depuse contestaţii privind candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. Sâmbătă, la ora 17.00, Curtea se reuneşte în şedinţă pentru a soluţiona aceste contestaţii.

Primul dosar pe ordinea de zi este Dosar nr.3036F/2024 – Contestaţie împotriva înregistrării candidaturii lui Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Talpoş Ioan.

Al doilea dosar de pe lista şedinţei este Dosar nr.3043F/2024 – Contestaţie împotriva înregistrării candidaturii Dianei Iovanovici – Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Bellantoni Amalia.

Urmează apoi Dosar nr.3044F/2024 – Contestaţie împotriva înregistrării candidaturii lui Nicolae – Ionel Ciucă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Şerban Sanda Puica.

Ultimul dosar de pe ordinea de zi este Dosar nr.3045F/2024 – Contestaţie împotriva înregistrării candidaturii Dianei Iovanovici – Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Ursa Mihai Gheorghe.

Meciurile de fotbal din Bosnia, amânate din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren

România se împrumută de la japonezi – Obligațiunile Samurai s-au vândut ca pâinea caldă