Geoană, făcând trimitere la afirmaţii ale Regelui Mihai: Voi fi un cârmuitor drept şi priceput

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Geoană a făcut referire duminică, la afirmaţiile Regelui Mihai care considera că o ţară care vrea să propsere are nevoie de „cârmuitori drepţi şi pricepuţi”, Geoană promiţând că va fi „un cârmuitor drept şi priceput”. El a vorbit şi despre gafa pe care a făcut-o, atunci când, vorbind despre Regele Mihai a spus: „să-i dea Dumnezeu sănătate”, Geoană spunând, în acest context, că „nimeni nu e perfect”.

Mircea Geoană a vorbit, duminică, la lansarea Angajamentului său pentru România, despre gafa pe care a făcut-om atunci când a i-a urat sănătate Regelui Mihai, decedat în 2017.

„V-am zis că nimeni nu e perfect” a spus Geoană, în acest context.
El a făcut trimitere la un discurs al Regelui în care acesta a afirmat că „o ţară care vrea să prospere are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi”. 

„Dacă este ceva ce preiau ca misiune personală de la Regele Mihai, este că voi fi un cârmuitor drept şi priceput care să conducă România şi naţiunea noastră în vremuri complicate”, a promis Geoană.
„Voi lucra cu partidele, dar nu voi fi un preşedinte absent nemotivat de la muncă, ci voi fi un preşedinte implicat sută la sunt şi voi şti să cer în mod explicit, printr-un contract politic, înainte de instalarea oricărui Guvern, câteva angajamente comune pe care să-i ţin datori să-l îndeplinească. Nu peste tot, va fi foarte greu, dar pe câteva zone pe care convenim că sunt importante pentru noi”, a mai spus Mircea Geoană în discursul său.
El a invocat, în acest context, ca fiind prioritare digitalizarea serviciilor publice, cadastrarea ţării sau codificarea legislaţiei, pe model polonez. 
Geoană spune că preşedintele trebuie să fie „cu adevărat garantul unei justiţii independente”. 
El afirmă că vrea o ţară „care nu se mai târâie în Europa, ci stă verticală”.

Constanţa: Doi bărbaţi răniţi după ce balustrada scării unui restaurant s-a rupt şi au căzut de la etaj

Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – Geoană: Dacă decizia Curţii de a elimina din cursă un candidat pentru Preşedinţie poate că are acoperire constituţională, în mod sigur are efecte antidemocratice şi nu este un lucru care ne face bine