Kelemen Hunor, despre cazul Dianei Şoşoacă: Aceste decizii trebuie luate de electorat, nu de instituţii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, referitor la anularea de către Curtea Constituţională a României (CCR) a candidaturii Dianei Şoşoacă, că electoratul ar fi trebui să decidă şi nu instituţiile statului, iar orice persoană care nu a fost condamnată penal ar trebui să aibă dreptul de a candida.

„Cred că astfel de decizii trebuie luate de electorat şi nu de instituţii. Sigur, nu cunosc eu nici contestaţia şi nici motivarea Curţii, dar din punctul meu de vedere, dacă omul nu a fost, indiferent despre cine este vorba, pedepsit penal, ceea ce înseamnă şi restricţiile în ceea ce priveşte dreptul de a fi ales, atunci electoratul trebuie să decidă, nu instituţiile statului. În rest, nu pot comenta, pentru că nu am cum”, a declarat liderul UDMR într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

Întrebat dacă situaţia în care se află Şoşoacă ar putea amplifica acest curent suveranist pe care îl reprezintă, el a răspuns: „Nu ştiu, oamenii sunt furioşi, electoratul lui Şoşoacă sigur că în acest moment este foarte furios, este un electoral foarte ataşat de doamna Şoşoacă şi ce va face vom vedea, dar nu cred că în acest moment există un om politic sau analist politic care poate să spună unde se vor duce acele voturi care nu mai pot fi adunate de Diana Şoşoacă”.

Preşedintele UDMR a precizat că nu este de acord cu Diana Şoşoacă „pe niciun subiect”.

Duminică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat pentru AGERPRES că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale, iar la ora 18,00, BEC va lua în discuţie această solicitare şi va da un răspuns.

Kelemen Hunor participă, duminică, în Parcul Reconcilierii, la comemorarea împlinirii a 175 de ani de când 13 generali ai armatei imperiale austriece au fost executaţi în Cetatea Aradului, sub acuzaţia că s-au alăturat mişcării revoluţionare maghiare de independenţă faţă de Imperiul Austriac. AGERPRES/(A – autor: Marian Buga, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Cercetătorii au ‘înviat’ un posibil pom din Biblie

Brăila: Personalităţi ale lumii medicale şi academice româneşti – la prima ediţie a Galei premiilor ‘Ana Aslan’