AUR se plânge că Autoritatea Electorală Permanentă e folosit ca instrument de represiune pentru că ar fi blocat abuziv sume ce reveneau partidului

”Sistemul se teme de victoria AUR şi a lui George Simion şi foloseşte toate instrumentele pentru a ne bloca

Într-o democraţie autentică, statul ar trebui să fie neutru şi să funcţioneze în slujba cetăţenilor, nu ca un instrument de represiune folosit împotriva oponenţilor politici. Din păcate, în România de astăzi, asistăm la un fenomen periculos: capturarea statului de către partidele aflate la putere, în special PSD şi PNL, care folosesc instituţiile publice pentru a submina şi a opri adversarii politici, precum Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Un exemplu recent şi flagrant al acestui abuz este modul în care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a interpretat legea în mod tendenţios şi abuziv, blocând şi reţinând sume din fondurile utilizate în campania electorală a AUR. Această reţinere abuzivă are un scop clar: să limiteze resursele şi capacitatea noastră de a ne desfăşura activitatea politică. Practic, asistăm la cea mai clară dovadă de rea credinţă faţă de AUR şi la un atac direct asupra funcţionării democratice a partidului nostru.

Vom contesta acest abuz în instanţă şi suntem încrezători că vom câştiga, dar problema majoră nu este doar câştigarea cauzei. Timpul pierdut şi resursele blocate reprezintă un prejudiciu semnificativ pentru activitatea noastră politică şi pentru cetăţenii care îşi pun speranţele într-o schimbare reală. Întârzierea şi tergiversarea sunt armele cu care aceste instituţii capturate de putere încearcă să ne împiedice.

Miza reală din spatele acestor acţiuni abuzive este controlul asupra bugetului de stat, acaparat de un grup infracţional organizat şi grupat în partidele politice. PSD şi PNL folosesc resursele publice nu pentru binele cetăţenilor, ci pentru a-şi finanţa propria reţea de influenţă şi a-şi menţine puterea.

Din păcate, abuzurile de acest gen nu se opresc doar la nivel politic. Oamenii de rând, românii de zi cu zi şi antreprenorii sunt, de asemenea, victime ale acestor practici. Conturile lor sunt adesea blocate de stat fără o bază legală clară, iar ulterior, chiar şi atunci când justiţia le dă dreptate, sumele rămân indisponibile timp de luni, dacă nu chiar ani. Între timp, aceşti oameni îşi pierd afacerile, mijloacele de subzistenţă şi speranţa într-un stat de drept. Statul, în loc să fie un partener, devine un duşman al propriilor cetăţeni.

Pe lângă acest blocaj economic impus arbitrar, asistăm la presiuni politice prin intermediul procurorilor controlaţi politic. Se deschid dosare penale împotriva liderilor AUR şi a membrilor noştri pe motive fabricate, cu scopul clar de a ne intimida şi de a ne reduce la tăcere. Mai mult, mass-media cumpărată din subvenţii publice răspândeşte constant minciuni şi dezinformări despre AUR, încercând să discrediteze eforturile noastre de a aduce o schimbare reală în România.

Nu în ultimul rând, administraţiile locale, aflate sub controlul PSD şi PNL, fac tot posibilul să limiteze mişcările şi activităţile membrilor AUR în judeţe. Ne confruntăm cu piedici administrative şi obstacole birocratice care au un singur scop: să ne împiedice să ne organizăm şi să transmitem mesajul nostru către oameni.

Toate aceste acţiuni dovedesc un adevăr crunt: avem de-a face cu un stat capturat, în care PNL şi PSD folosesc toate pârghiile puterii pentru

a-şi consolida dominaţia şi pentru a oprima orice voce care se ridică împotriva lor. Această situaţie este intolerabilă şi reprezintă o ameninţare majoră la adresa democraţiei şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români.

AUR va continua să lupte împotriva acestor abuzuri, atât în instanţă, cât şi pe teren politic. Nu vom ceda în faţa presiunilor şi nu vom permite ca România să devină un stat de facto autoritar, controlat de o elită politică coruptă şi incapabilă. Este momentul ca românii să se ridice şi să spună „STOP” acestui abuz de putere.”, se spune în comunicatul AUR remis redacției.

„Joker: Folie à Deux”, cu Joaquin Phoenix şi Lady Gaga în rolurile principale, a ocupat primul loc în box office-ul nord-american – VIDEO

Vladimir Putin își vede spulberat visul care l-ar fi transformat într-un lider mai important decât Petru cel Mare al Rusiei