Ucraina afirmă că un atac cu rachete ruseşti a avariat o navă care transporta cereale în portul Pivdenni

Un atac cu rachete ruseşti a avariat duminică o navă civilă sub pavilion Saint Kitts şi Nevis încărcată cu porumb în portul ucrainean Pivdenni, a anunţat luni Ministerul ucrainean al Reconstrucţiei, relatează Reuters.

Ministerul a anunţat pe Facebook că cei 15 membri ai echipajului nu au fost răniţi. „Din fericire, niciunul dintre cei 15 membri ai echipajului, cetăţeni din Egipt şi Siria, nu a fost rănit. În total, nava era încărcată cu aproximativ 6.000 de tone de porumb ucrainean. Aceasta este o încărcătură complet civilă”, a precizat ministerul.

Este cea de-a 20-a navă civilă care este avariată de atacurile ruseşti, susţine Kievul.

„Aceasta nu este nimic mai mult decât încercările Rusiei de a influenţa funcţionarea cu succes a coridorului maritim alimentar ucrainean şi de a pune în pericol securitatea alimentară globală”, a acuzat vicepremierul Oleksi Kuleba.

Moscova a negat în repetate rânduri că ar ataca ţinte civile.

La începutul lunii septembrie, vrachierul Aya, tot sub pavilion Saint Kitts şi Nevis, a fost lovit de o rachetă rusească în Marea Neagră. Mai târziu în cursul lunii, o altă navă, un transportator sub pavilion Antigua, a fost avariată de o rachetă rusească în portul ucrainean Odesa.

Rusia a lovit portul în mod repetat în războiul izbucnit după invazia sa pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

Panică inclusiv în rândul românilor din Marea Britanie: După zeci de ani riscă să-și piardă drepturile din cauza vizelor electronice

Trafic feroviar oprit temporar pe distanţa Sărmăşag – Zalău din cauza defectării unui utilaj CFR. Trei trenuri sunt afectate