Laszlo Borbely: Guvernul ar putea să aprobe, miercuri, proiectul de înfiinţare a Centrului de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă

Guvernul ar putea aproba, miercuri, proiectul de lege privind înfiinţarea Centrului de Excelenţă pe Dezvoltare Durabilă, a declarat, luni, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.

Acesta a participat la deschiderea „Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty”, eveniment organizat de Grupul de Presă MediaUno împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Asociaţia MediaUno şi Institutul Naţional de Statistică.

„Când vorbim de o Românie durabilă, am încercat să-i adunăm la o masă pe cei care pot să facă mai mult (…) pentru o dezvoltare durabilă. Am construit un sistem interinstituţional, vorbesc de Departament. (…) Trebuie să avem o viziune, leadership, trebuie să avem oameni pregătiţi. (…) Vă spun numai un element suplimentar – sunt mândru că după 7 ani am reuşit să convingem – evident şi colegii din Guvern – că e nevoie de o instituţie lângă Guvernul României pentru administraţia publică, care vine cu expertiză, care vine cu profesionalism. Şi o să cerem sprijinul şi colegilor noştri din Parlamentul României, pentru că – sper – poimâine va fi pe agenda Guvernului proiectul de lege privind înfiinţarea Centrului de Excelenţă pe Dezvoltare Durabilă”, a afirmat Laszlo Borbely.

El a explicat că instituţia este proiectată a fi una „suplă”, care va oferi expertiză administraţiei publice centrale.

„Vom avea 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă (…). În cele 8 centre regionale vor fi 1.600 de experţi locali şi 400 centrali, pe lângă cei 150 pe care-i avem deja, pentru că avem nevoie de oameni pregătiţi”, a mai declarat Laszlo Borbely. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Audioboo!, primul festival digital de poveşti audio scurte thriller şi horror din România

Nicolae Ciucă, mesaj la comemorarea unui an de la atacurile teroriste lansate de Hamas în Israel