Statul Major ucrainean anunţă că a lovit cu ”rachete” ”cel mai mare” terminal petrolier maritim al Rusiei din Crimeea, la Feodosia

Armata ucraineană anunţă luni că a lovit în noaptea de duminică spre luni ”cel mai mare” terminal petrolier din Crimeea, o peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, unde ocupaţia anunţă un incendiu important, relatează AFP.

Kievul şi-a multiplicat în ultimele luni atacurile vizând instalaţii energetice ruseşti, cu scopul de a perturba logistica forţelor armate ale Moscovei care deţin controlul a aproape 20% din teritoriul ucrainean de invazia din februarie 2022.

”Forţele apărării au atacat cu succes în această noapte (de duminică spre luni” un terminal petrolier maritim al inamicului”, care deservea armata rusă la Feodosia, un oraş în estul Crimeei.

Atacul a antrenat un incendiu, anunţă pe reţele de socializare Statul Major ucrainean.

”Cea mai mare instalaţie din Crimeea după volumul produselor procesate” a fost atacată cu ”rachete”, anunţă armata ucraineană.

Ucraina a mai folosit rachete cu rază lungă de acţiune într-un atac vizând sediul Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră, al Sevastopol, în estul Crimeei, în septembrie 2023.

În ultimele luni, ucrainenii au atacat mai ales cu drone de luptă, în contextul în care Kievul deplânge o lipsă de rachete şi întârzieri ale livrărilor din Occident.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile parlamentare, partidul de guvernământ din Georgia încearcă să o demită pe preşedinta proeuropeană a ţării. Maia Sandu a vorbit la telefon cu Salome Zourabichvili

Emisiunea „MasterChef: Restul e plăcere”, din 15 octombrie, exclusiv pe Voyo