Boloş: Astăzi s- a publicat ordinul privind utilizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale

Sumele defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate, la rectificarea bugetară, cu 1,27 miliarde lei, iar luni s-a publicat ordinul astfel ca primarii să poată compensa datoriile către furnizori cu datoriile furnizorilor la bugetul de stat sau asigurări sociale, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Pas important pentru buna funcţionare a comunităţilor locale. Pentru a sprijini primarii din întreaga ţară şi comunităţile pe care aceştia le deservesc, la rectificarea bugetară am suplimentat sumele defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale cu 1,27 miliarde lei. Astfel, primarii să poată compensa datoriile către furnizori cu datoriile furnizorilor la bugetul de stat sau asigurări sociale. Ei bine, astăzi s-a publicat ordinul şi de acum comunele, oraşele, municipiile şi judeţele pot să-şi gestioneze mai uşor datoriile, fără să blocheze proiectele sau serviciile de care depind cetăţenii”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că măsura a fost promisă în urma unei discuţii cu AOR – Asociaţia Oraşelor din România, pentru a stimula activitatea autorităţilor locale, care, în loc să se ajungă la blocaje şi acumularea de datorii, să deblocheze fluxurile financiare şi să susţină activitatea economică la nivel local. Măsura se aplică inclusiv instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale.

„Este o soluţie care simplifică lucrurile, deblochează fonduri şi permite ca banii să fie folosiţi acolo unde este nevoie, fără întârzieri inutile. Primăriile vor putea acţiona rapid, iar furnizorii vor fi siguri că îşi recuperează banii. În final, câştigă întreaga comunitate”, a explicat Boloş. AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Liga II: Victorie pentru liderul AFK Csikszereda, scor 1-0, cu CSM Focşani

Nicolae Ciucă, despre ‘dezmățul financiar’ din acest an electoral: ‘Nu este doar răspunderea lui Marcel Boloș’ / Atac voalat la adresa premierului