Deschamps explică de ce nu l-a convocat pe Mbappé: Am pus interesele jucătorului pe primul loc

„Trebuie să dăm prioritate intereselor jucătorului fără a-l pune în dificultate” cu clubul său, a declarat Didier Deschamps pentru a justifica absența lui Kylian Mbappé din echipa Franței pentru meciurile din octombrie, în ciuda faptului că acesta a jucat pentru Real Madrid în weekend.

„Punctul de plecare este că interesele cluburilor și ale echipelor naționale sunt inevitabil divergente la un moment dat și nu trebuie să uităm că angajatorul este clubul, nu federația”, a explicat selecționerul pe site-ul FFF.

„Cel mai important lucru este interesul jucătorului. Știu foarte bine că el nu va acționa împotriva clubului său, dar nici împotriva echipei naționale”, a adăugat Deschamps, care, „după discuții”, a preferat „să pună pe primul loc interesul jucătorului fără a-l pune în dificultate”.

Mbappé nu a fost inclus în lotul de 23 al Franței pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Israel, joi, și Belgia, luni, 14 octombrie. Totuși, el a jucat pentru Real Madrid o jumătate de oră cu o zi înainte de publicarea listei și a mai jucat 70 de minute sâmbătă.

Selecționerul a cerut presei și suporterilor să „nu facă un caz din Kylian”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Diana Șoșoacă, tiradă anti-Israel in Parlamentul European: Mossad știa cu trei ore înainte de atac toate detaliile

UPDATE – CCR a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie: Înregistrarea candidaturii încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei