Trump acuză migranţii de importarea unor ”gene rele” în SUA. ”Mulţi dintre ei au asasinat mai mult de o persoană şi trăiesc în prezent liniştiţi în Statele Unite”. ”Aceste crime, ştiţi, eu cred că sunt în genele lor”

Donald Trump îşi aspreşte luni, într-un interviu, retorica împotriva migranţilor, pe care-i acuză că importă ”gene rele” în Statele Unite, relatează AFP.

Înr-un podcast publicat luni de către cronicarul conservator Hugh Hewitt, candidatul republican la preşedinţie a făcut, cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, o legătură între imigraţie, infracţionalitate şi genetică.

Fostul locatar al Casei Albe a atacat programul adversarei sale, apreciind că declaraţiile acesteia sunt ”foarte departe de realitate”

Intervievat de către un animator de radio, candidatul republican la Casa Albă a dat asigurări că rivala sa democrată Kamal Harris, vicepreşedinta Statelor Unite, a lăsat să intre în ţară mii de ”criminali” prin politica sa a migraţiei.

”Mulţi dintre ei au asasinat mai mult de o persoană şi trăiesc în prezent liniştiţi în Statele Unite”, a declarat Donald Trump.

”Aceste crime, ştiţi, eu cred că sunt în genele lor”, a adăugat fostul preşedinte american.

”Iar noi avem multe gene rele în ţara noastră în acest moment”, a lansat el.

MINCIUNI ŞI NEADEVĂRURI

Miliardarul republican foloseşte în această campanie electorală o retorică tot mai violentă împotriva migranţilor şi îşi multiplică minciunile şi neadevărurile.

După el, Statele Unite suferă de o ”invazie” a migrannţilor, pe care-i acuză de toate relele – ”violarea tinerelor fete americane”, ”otrăvirea sângelui” Ststelor Unite, mâncarea unor animale domestice.

În prima sa campanie la fotoliul de la Casa ALbă, în 2015, Donald Trump a şocat prin declaraţii despre migranţi clandestini ”violatori”.

El a promis atunci să construiască un zid de-a lungul celor 3.000 de kilometri de frontieră a Statelor Unite cu Mexicul, cu scopul de a împiecica migranţii să intre pe teritoriul american – un proiect pe care nu l-a dus la bun sfârşit.

”GENE BUNE”

Donald Trump a fost întrebat în acest interviu despre o propunere a Kamalei Harris în domeniul imobiliar.

Candidata democrată vrea să faciliteze accesul la achiziţii imobiliare a celor care-şi cumpără pentru prima oară o casă printr-un ajutor în valoare de 20.000 de dolari.

Adeversarul său se opune şi consideră că ”ea vrea să se lanseze într-un sistem de tip Partidul Comunist”.

El divaghează apoi de la subiectul imobiliar la cel al imigraţiei.

”De ce să nu permitem oamenilor să treacă printr-o frontieră deschisă, dintre care 13.000 erau criminali? Mulţi dintre ei au asasinat mai mult de o persoană şi ei trpiesc acum liniştriţi în State Unite”, a estimat el.

”Ei au plecat, ei au făcut să intre în ţara noastră 425.000 de persoane care nu trebuiau să fie aici şi care sunt criminali. Şi ştiţi cea mai rea dintre statistici? 325.000 de copii mici au dispărut”, lansează fostul preşedinte american (2017-2021).

Aceasta nu este prima oară când candidatul republican abordează problema ganetică.

Revita Time a publicat în 2017 un articol în care scria că ”preşedintele Trump se laudă mult cu genele sale” şi că ”şi-a atribuit genelor sănătatea şi succesul”.

Într-un interviu din 1988, redescoperit de CNN, Trump declara că o persoană trebuie ”să aibă genele bune” penttru a face o avere mare.

Forţa Dreptei: Alin Nica a trădat / Cine a băut apă după Iliescu, nu poate fi decât PSD-ist

Superliga: Nigerianul Ezekiel Imoh şi-a reziliat contractul cu UTA Arad