Ucrainenii l-au ‘felicitat’ pe Putin cu ocazia zilei sale de naştere: O navă rusească din Marea Baltică a fost scoasă din funcțiune

Agenția de spionaj GUR a anunțat că este al doilea atac pe care l-a efectuat asupra unei nave de război în Marea Baltică în acest an, potrivit Reuters.

Agenția nu a oferit multe detalii despre misiune. Atacul a vizat o navă care caută și neutralizează minele marine. În urma sabotajului, apa a intrat în motorul navei provocând daune serioase.

Nava, care avea sediul în orașul Baltiysk urma să intre în serviciul de luptă, au precizat ucrainenii.

Nu este singurul incident care are loc de ziua lui Vladimir Putin

Compania media de stat VGTRK din Rusia, care deţine şi operează principalele posturi naţionale de televiziune din ţară, a fost vizată luni de un atac cibernetic masiv pe care o sursă guvernamentală ucraineană l-a atribuit hackerilor de la Kiev, relatează Reuters.

Site-ul web al VGTRK nu se încărca la începutul zilei de luni, iar streamingul live al canalului său de ştiri Rossia-24 nu era disponibil.

„503 Serviciu indisponibil. Niciun server nu este disponibil pentru a gestiona această cerere”, a fost mesajul de eroare afişat atunci când reporterii Reuters au încercat să acceseze transmisia live.

„Holdingul nostru media de stat, unul dintre cele mai mari, s-a confruntat cu un atac fără precedent al hackerilor asupra infrastructurii sale digitale”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a dat asigurări că VGTRK lucrează pentru a depăşi consecinţele atacului.

„Specialiştii lucrează pentru a afla toate circumstanţele, pentru a înţelege unde duc urmele lăsate de cei care au organizat acest atac al hackerilor asupra unui obiectiv care ţine de infrastructura critică”, a declarat Peskov.

Compania VGTRK, care anunţase mai devreme luni că serviciul său online a fost atacat cibernetic peste noapte şi ale cărei canale oferă multor ruşi ştiri despre războiul din Ucraina, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

O sursă guvernamentală ucraineană a declarat în schimb că hackerii ucraineni sunt responsabili pentru incident, care a coincis cu cea de-a 72-a aniversare a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Motociclist ajuns la spital, după ce o mașină ‘a năvălit’ peste el

Romașcanu acuză un delir verbal al lui Ciucă: ‘A decis să se retragă de la guvernare rămânând la guvernare’