Buzău: Taxe de aproximativ 22.000 lei încasate pentru colete poştale din afara Uniunii Europene

În primul semestru al anului 2024, Biroul Vamal de Interior (BVI) a încasat aproximativ 22.000 lei reprezentând taxe vamale şi TVA ca urmare a înregistrării operaţiunilor de import-export a produselor achiziţionate din magazine online din China, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii sau din alte state din afara Uniunii Europene (UE) trimise în România prin intermediul coletelor poştale.

Potrivit BVI, activitatea vamală de import-export colete poştale trimise/primite din afara UE se desfăşoară în spaţiul pus la dispoziţie de Compania Poşta Română şi autorizat de autoritatea vamală pentru derularea unor astfel de activităţi, situat în incinta Oficiului poştal numărul 7 Buzău.

„Cu privire la aceste activităţi, arătăm că începând cu 01.07.2021, UE a implementat noi reguli de TVA pentru comerţul online, astfel că, începând cu data de 1 iulie 2021, toate bunurile importate în UE au fost supuse TVA, excepţie făcând bunurile fără caracter comercial expediate de la o persoană fizică către altă persoană fizică, având o valoare de până la 45 EUR. Astfel, clienţii care au făcut o achiziţie dintr-un magazin online britanic, chinezesc, american sau din orice alt stat din afara UE, au avut de plătit TVA pentru toate bunurile comerciale care sunt livrate în România, inclusiv pentru cele cu valoare mai mică de 10 euro. Având în vedere modificările legislative la nivel european, cu privire la achiziţiile online din afara UE, recomandăm contribuabililor să efectueze din timp demersurile necesare obţinerii numărului de înregistrare EORI de la Autoritatea Vamală, acest număr fiind necesar pentru efectuarea formalităţilor vamale la import”, informează BVI.

În urma operaţiunilor vamale înregistrate în prima parte a anului 2024, BVI a încasat aproximativ 22.000 lei.

„Arătăm că la nivelul BVI Buzău se efectuează astfel de operaţiuni în principal de către persoane fizice, iar procedura presupune verificarea conţinutului coletelor poştale, verificarea documentelor şi implicit încasarea drepturilor cuvenite bugetului de stat, în perioada semestrului I al anului 2024 au fost verificate un număr de 211 colete poştale din care au fost eliberate 81 colete şi expediate 130 colete, au fost emise 66 de chitanţe şi au fost încasate sume în valoare totală de 21.924 lei (din care : 3.548 lei taxe vamale şi 18.376 lei TVA)”, a transmis sursa citată. AGERPRES/(AS-autor: Florin Zafiu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Luminile Turnului Eiffel urmează să fie stinse ca omagiu adus victimelor de la 7 octombrie

Tenis: Jaqueline Cristian s-a calificat în turul al doilea la Wuhan (WTA)