Dragoș Damian: ‘Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, gata, terminați cu cearta! La treaba, guvernați România!’

1. O rachetă Space X a lui Elon Musk duce in spațiu un satelit care are in componență tehnologie românească.

2. La Ministerul Sănătății s-a discutat despre un proiect de accelerare a investițiilor in cercetarea, dezvoltarea și producția industrială de medicamente în România.

3. A fost validată parțial de către organismele internaționale prima rasă românească de pisici, Pisica Transilvană, încununând munca de ani de zile a unor specialiști români.

4. Muzeul Național Brukenthal organizează, în premieră, unica expoziție tematică din România dedicată suprarealismului ce examinează parcursul și actualitatea sa fără precedent prin prisma artiștilor străini și români.

5. Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane EUR pentru sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producţie a biocombustibililor.

6. Dedeman testează la Iași o piață nouă: va construi în oraș un mare ansamblu comercial. Suprafața acestuia: 4,6 ha.

7. Începe cel de-al 13-lea Congres Romtransplant, cu tema ”Progrese în transplantul de organe din România”, ce pune accent pe consolidarea sustenabilităţii şi promovarea inovaţiilor.

Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă, nimeni nu știe despre cele de mai sus si despre alte foarte multe lucruri bune pentru România de astăzi, 7 octombrie 2024 – nimeni nu este interesat de ele, toată lumea pune televizoarele mai tare ca să se uite la cearta dintre voi – care, atenție, ar putea avea impact pe cursul valutar și pe acțiunile de la Bursă, deci pe economie, și așa fragilă.

Stați un pic la noapte cu picioarele în apă rece, răcoriți-vă. Trimiteți într-o vacanță politicienii tineri care își sar încontinuu la beregată și politicienii bătrâni care croșetează scenarii paranoide. Opriți gâlceava interminabilă care riscă să se transforme într-un „război civil”…. ne fac rău nouă, românilor, și ne pun într-o lumină proastă în fața întregii lumi. Destule nenorociri se întâmplă la doi pași de noi, oare nu am învățat nimic din asta?

Gata, hai, la treabă! Guvernați România.

_____

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Sursa: www.stiripesurse.ro

O operă de artă din cutii de bere, aruncată din greşeală într-un coş de gunoi de un angajat al unui muzeu olandez

Spacewear a încheiat un acord cu Virgin Galactic pentru a proiecta şi dezvolta o gamă de îmbrăcăminte pentru pregătirea astronauţilor