Buzău: 12 primării sancţionate de Mediu pentru neatingerea nivelului minim de reciclare şi depozitarea ilegală a deşeurilor

Un număr de 12 primării din judeţ au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 135.000 lei de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Judeţean (CJ), pentru neatingerea nivelului de pregătire în contextul reutilizării şi reciclării unui procent de minimum 50% din masa totală de deşeuri generată.

Potrivit GNM-CJ, controalele desfăşurate pe parcursul lunii septembrie au vizat 12 Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din judeţ.

„În perioada 01-30.09.2024, conform controlului tematic impus de Comisariatul General al GNM cu privire la efectuarea unor controale privind verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanţă privind gestionarea deşeurilor municipale şi a stării de salubrizare a localităţilor, GNM – CJ Buzău a verificat 12 UAT-uri de pe raza judeţului Buzău”, a transmis GNM-CJ.

În urma acţiunilor de control au fost aplicate amenzi în valoare de 135.000 lei.

„În urma inspecţiilor efectuate, pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale – amenzi în valoare de 135.000 lei pentru depozitare ilegală de deşeuri şi neatingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minimum 50% din masa totală generată, conform prevederilor art. 60, alin. 1, lit. l şi art. 17, alin. 5, lit. b din OUG nr.92/2021 privind regimul deşeurilor. Totodată, au fost impuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate”, informează sursa citată. AGERPRES/(AS-autor: Florin Zafiu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Băncile au pus zilnic 50 de miliarde de lei la BNR în 9 luni din 2024, pentru că nu au cui să dea credite

Jon Stewart a criticat apariţia lui Elon Musk la mitingul lui Trump şi retorica privind al Doilea Amendament: „Armele nu ne protejează libertatea de exprimare”/ VIDEO