Se pregătește un protest în fața CCR, după decizia în cazul Dianei Șoșoacă: mobilizarea se face sub un slogan legionar

Inclusiv pe pagina de Facebook a Dianei Șoșoacă, dar și pe rețelele de socializare este distribuită o invitație la protest sub sloganul folosit de legionari „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

„Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!” este poezia pentru care comuniştii l-au condamnat la moarte pe poetul legionar Radu Gyr, în 1958.

Protestul este programat, marți, 8 octombrie, cu începere de la ora 09.00, în fața Curții Constituționale a României.

În fața Parlamentului au fost mobilizate efective ale Jandarmeriei și se instalează garduri de delimitare.

content-image

Curtea Constituțională a României a publicat luni, 7 octombrie, motivarea hotărârii prin care a stabilit că Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României. CCR a admis sâmbătă, 5 octombrie, două contestații formulate împotriva deciziei Biroului Electoral Central de validare a candidaturii. Președinta partidului S.O.S. România nu mai are nicio cale de atac.

Hotărârea Curții a fost luată cu o majoritate de 5 la 2 (doi judecători au absentat), în exercitarea atribuțiilor prevăzute de art. 146 alin. (1) litera f) din Constituție, a art. 11 din Legea 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale și a art. 31 din legea 370/2004 privind alegerea Președintelui României.

  • Motivarea integrală .pdf, AICI!

Handbal masculin: CSU din Suceava – CS Dinamo, în optimile Cupei României

Trei persoane reținute în Argeș pentru fabricarea de dosare de daune și mită în asigurări