Avea dureri tot mai mari, care migrau spre picior. Ce a aflat o femeie

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune gravă caracterizată prin formarea de cheaguri de sânge în venele profunde, cel mai frecvent la nivelul picioarelor. Netratată, boala poate provoca complicații severe, cum ar fi embolia pulmonară.

Într-o situație similară s-a a aflat și Mirela, o pacientă în vârstă de 50 de ani. La început, femeia s-a confruntat cu o durere pelvină, pe care a tratat-o ca pe o infecție urinară. Însă, durerile erau tot mai mari și radiau spre piciorul stâng. Mirela se știa cu trombofilie ereditară minoră, însă nu lua tratament anticoagulant.

Pentru că simptomele nu cedau, a mers de urgență la spitalul din Focșani, localitatea unde stătea. A fost internată de urgență, iar în urma unor investigații imagistice diagnosticul a fost stabilit: tromboză venoasă profundă. Pacienta necesita cât mai repede posibil o intervenție de cardiologie intervențională.

În urma unei recomandări, Mirela a decis să vină la București, unde își făcuse o programare la Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiolog, șefa a Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR. După o evaluare amănunțită și o anamneză completă, Dr. Rodica Niculescu i-a recomandat pacientei să efectueze și un angio-CT la abdomen și pelvis, cu substanță de contrast și cu timp venos. În acest fel, s-a stabilit cu certitudine diagnosticul de tromboză venoasă profundă stângă iliofemurală.

Dr. Rodica Niculescu i-a recomandat ca tratament o procedură de tromboaspirație cu sondă AngioJet. Acest sistem de ultimă generație permite distrugerea cheagurilor de sânge, aspirare de tromb și restabilirea fluxului sanguin, cu ameliorarea simptomelor. Mirela a acceptat tratamentul fără a mai sta pe gânduri. Doar că la injectarea de control a substanței de contrast, pacienta avea să afle că are și o stenoză de venă iliacă comună stângă la intrarea în vena cavă inferioară. Acest aspect este caracteristic sindromului May-Thurner, o afecțiune rară care afectează fluxul sanguin. Practic, această stenoză era și cauza trombozei venoase profunde. În acest caz, pacienta a fost supusă și unei intervenții de angioplastie venoasă periferică cu balon, cu plasarea de stenturi, în vederea redării circulației normale a sângelui.

Ambele intervenții s-au desfășurat în deplină siguranță și au fost un succes. Mirela s-a recuperat rapid și a fost externată la puțin timp după operație.

La SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate și investigații avansate, pentru diagnosticul corect al trombozei venoase profunde, dar și al altor afecțiuni cardiovasculare. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, în funcție de caz, acesta poate fi realizat minim invaziv, cu multiple avantaje pentru pacienți. Intervențiile de cardiologie intervențională sunt realizate în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, dotat cu aparatură modernă și cu două angiografe Philips Azurion 7, ultraperformante.

La Centrul de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de intervenții chirurgicale sau proceduri de cardiologie intervențională, realizate de medici cu vastă experiență, cu ajutorul celor mai moderne echipamente și tehnologii, cu rezultate remarcabile pe termen lung.

Sursa: www.stiripesurse.ro

După ce a anunțat că drumul coaliției PSD-PNL se oprește, Ciucă plusează și lansează un mesaj către dreapta politică

România devine o adevărată putere regională: un colos din energie își extinde activitatea într-o țară vecină