România este pe val: Comerțul online explodează, jumătate din populație cumpără pe internet

Această performanță impresionantă este evidențiată în Raportul European Ecommerce 2024, comandat de Ecommerce Europe și EuroCommerce și realizat de Centrul pentru Cercetări de Piață al Universității de Științe Aplicate din Amsterdam.

Pare că revoluția digitală abia acum începe. Cu 50% din populație care a făcut cel puțin o comandă online în 2023, oportunitățile pentru dezvoltarea comerțului electronic sunt uriașe, arat ARMO. Experții prevăd că în 2024 sectorul va crește cu încă 10%, atingând fabuloasa sumă de 11,7 miliarde de euro și reprezentând 3,42% din PIB. Mai mult, se estimează că 55% dintre români vor trece pragul magazinelor virtuale, confirmând tendința ascendentă a digitalizării.

„România se află pe un traseu ascendent în comerțul electronic,” afirmă Cristi Movilă, președintele Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO). „Suntem dedicați să accelerăm această creștere prin inițiative strategice și colaborări cu autoritățile pentru a stimula inovația și adoptarea digitală. Cu dezvoltarea rapidă a infrastructurii logistice și a digitalizării, avem perspective optimiste pentru viitorul ecommerce-ului în România.”

Platformele din China care nu respectă regulile europene, marea provocare văzută de sector

Totuși, nu totul este roz pe continent. Europa se confruntă cu provocări serioase din partea comercianților non-UE, în special din Asia, iar Ecommerce Europe atrage atenția asupra necesității unor măsuri urgente la nivel european pentru a asigura un teren de joc echitabil pentru toți actorii din domeniu.

Veștile bune continuă! Marți, 15 octombrie, ARMO organizează cea de-a V-a ediție a Zilei Naționale a Comerțului Electronic, un eveniment care promite să aducă în prim-plan ultimele noutăți și oportunități din domeniu. Cu sprijinul ANAF și al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, evenimentul va oferi workshop-uri valoroase pentru antreprenori și profesioniști, axate pe sistemele digitale ale administrației fiscale (e-factura și e-transport) și oportunitățile de finanțare pentru digitalizarea companiilor.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Adevăratul cost al fenomenelor meteorologice extreme, reflectat în economia lumii. Cât de mult afectează pasivitatea PIB-ul global (analiză)

Blinken spune că nu ”a auzit nimic nou” de la Lavrov la summitul ASEAN în Laos şi că nu a avut niciun contact direct cu omologul său rus, cu care s-a aflat în aceeaşi sală