Volodimir Zelenski se întâlnește cu Olaf Scholz la Berlin

Președintele ucrainean a ajuns vineri după-amiază la Berlin pentru a se întâlni cu cancelarul Olaf Scholz, în cadrul unui mini-turneu european, menit să obțină mai mult sprijin împotriva invaziei ruse și să-și prezinte „planul de victorie”.

Avionul în care se afla președintele Zelensky a aterizat la Berlin, a declarat președinția ucraineană pentru AFP.

Liderul ucrainean a căutat un nou ajutor militar și financiar din partea aliaților săi europeni. El urmează să-și intensifice eforturile pentru ca Germania, cel mai mare furnizor de ajutor militar după Statele Unite, să livreze mai multe arme, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune.

Cu toate acestea, Scholz a respins trimiterea sistemului german de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, temându-se de o escaladare a conflictului tensionat dintre NATO și Rusia, care ar putea implica arme nucleare.

Zelenski se află într-un tur de două zile la Londra, Paris, Roma și acum Berlin. O întâlnire de apărare a Ucrainei, programată sâmbătă la baza aeriană Ramstein din vestul Germaniei, a fost amânată după ce președintele american Joe Biden a anulat o vizită de stat în Germania din cauza uraganului Milton.

Elena Lasconi dă știrea zilei despre ceilalți candidați la prezidențiale

PNL Iaşi a depus candidaturile pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Alexandru Muraru deschide lista la Camera Deputaţilor, Lucian-Petrică Rusu, la Senat