Excluși de la primul verdict: USR-iștii condamnați în primă instanță își vor pierde calitatea de membru de partid

USR a votat în şedinţa de Birou Naţional, la propunerea preşedintei partidului, Elena Lasconi, o rezoluţie care stabileşte că orice membru USR care este condamnat penal pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, în primă instanţă, va fi exclus din partid, dacă nu îşi va da singur demisia din partid şi din orice funcţie publică.

Până în acest moment, statutul USR prevedea ca doar după condamnarea penală definitivă un membru USR își pierdea calitatea de membru de partid.

„Am propus partidului această schimbare de abordare a integrităţii şi mă bucur că toţi colegii mei au votat-o, pentru că aşa mi s-a părut corect. Un pas în spate de la primul verdict. Evident, în cazurile în care verdictul final e altul, persoana respectivă poate să revină fără probleme. Sunt primar în funcţie, hărţuit constant cu plângeri, ştiu cât de uşor este să te trezeşti cu acţiuni în instanţă, dar un verdict e un verdict”, a afirmat Lasconi.

Decizia votată de toţi cei 24 de membri ai Biroului Naţional se aplică de la momentul votului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Predoiu, despre aderarea completă la Schengen: Ne luptăm cu ghearele şi cu dinţii/ Ne luptăm ca şi cum sunt aceste şanse până la 31 decembrie/ Tratatul Schengen spune că după ce îndeplineşti criteriile tehnice va exista o decizie politică

Shigeru Ishibam discută cu omologul chinez, Li Qiang, în cadrul summitului ASEAN