România își câștigă locul printre Gigantii Europei: Venituri ridicate alături de Franța și Germania

Potrivit lui Liviu Voinea, reprezentatul României la Banca Mondială, economia românească continuă să se alinieze la nivelul deja bifat de economii importante precum Germania sau Franţa.

„România, din punctul de vedere al indicatorilor de venit, este deja în grupul ţărilor considerate cu venit ridicat. Avem ca şi categorii: venit scăzut, venit mediu şi venit ridicat. Noi suntem la venituri ridicate, la graniţa cu mediu. Am reintrat de curând în această categorie. Toată UE are venituri ridicate”, a declarat Liviu Voinea, reprezentat al României la Banca Mondială, la ZF Live.

România şi-a făcut loc în rândul ţărilor bogate pentru prima oară în 2019. De atunci, pe fondul pandemiei a suferit o retrogradare, iar recent, în 2023, graţie evoluţiei economice ţara s-a reîntors în rândul statelor cu venituri ridicate, explică Liviu Voinea.

„Am intrat în acest grup în 2019, iar în 2020 am căzut în categoria medium income din cauza pandemiei, iar de curând am reintrat din nou în aceeaşi categorie. Avem o creştere economică substantial mai mare decât în ultimii zece ani”, a mai spus Liviu Voinea în cadrul emisiunii ZF Live.

Vaccinuri gratuite sau compensate pentru gripă, pneumonie și alte boli – cine beneficiază și cum le accesezi

Ana Bogdan a debutat cu o victorie în calificările de la Osaka și a eliminat-o pe sârboaica Aleksandra Krunic