Vladimir Putin a trimis ‘potopul’ peste Ucraina: Cu ce au atacat rușii

Într-un comunicat publicat pe Telegram se precizează că trupele ruse au atacat regiunile Poltava (centru) şi Odesa (sud) cu două rachete balistice Iskander-M, lansate din regiunea rusă Kursk şi din Crimeea ocupată, iar regiunile Cernobîl (nord) şi Sumî (nord-est) cu două rachete ghidate Kh-59, lansate din spaţiul aerian al regiunii Kursk (sud-vestul Rusiei), scrie agerpres.ro.

În plus, armata rusă a lansat 68 de drone de atac din regiunile ruseşti Oriol şi Kursk, dintre care 31 au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană deasupra regiunilor Kiev, Poltava, Cernobîl, Sumî şi Cerkasî.

Alte 36 de drone au fost pierdute în diferite regiuni ale teritoriului ucrainean, probabil ca urmare a acţiunilor de război electronic ale armatei ucrainene, în timp ce o ultimă dronă se afla încă în aer, potrivit comunicatului publicat înainte de ora 08:00 (05:00 GMT).

În urma unei cercetări din surse deschise, Mediazona, o instituţie media independentă din Rusia, împreună cu BBC Rusia, a confirmat numele a 72. 899 de soldaţi ruşi care au fost ucişi de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

De la ultima actualizare a Mediazona la sfârşitul lunii septembrie, pe lista cu soldaţi ucişi au fost adăugate numele a 1.842 de soldaţi ruşi.

Totodată, popularul canal rus Telegram Fighterbomber, deţinut de un fost pilot militar rus, a transmis că un avion de vânătoare rusesc Su-34 a fost doborât deasupra Ucrainei sâmbătă, publicând şi o fotografie cu epava.

Nu au existat declaraţii oficiale în această privinţă din partea Ministerului rus al Apărării şi nici din partea Ucrainei. Cu toate acestea, unele canale Telegram pro-Moscova au raportat că avionul a fost doborât de un F-16 Fighting Falcon american la aproximativ 50 km de linia frontului, potrivit Unian.

Interimarul Lee Carsley nu şi-a depus candidatura pentru postul de selecţioner al Angliei: ‘Nu am depus-o formal’

Hugo Viana, de la Sporting Lisabona, îl va înlocui, în sezonul viitor, pe spaniolul Txiki Begiristain ca director sportiv la Manchester City