Hugo Viana, de la Sporting Lisabona, îl va înlocui, în sezonul viitor, pe spaniolul Txiki Begiristain ca director sportiv la Manchester City

Portughezul Hugo Viana, de la Sporting Lisabona, îl va înlocui, în sezonul viitor, pe spaniolul Txiki Begiristain în postul de director sportiv la clubul de fotbal Manchester City, a anunţat, sâmbătă, campioana Angliei, citată de AFP.

”După 12 ani bogaţi în trofee pe Etihad Stadium, Txiki va părăsi actualul său post după Cupa Mondială a Cluburilor şi va fi înlocuit de Hugo Viana, de la Sporting CP”, a precizat City într-un comunicat.

”Viana va prelua funcţia în vara anului 2025, dar va colabora cu Txiki în cursul lunilor precedente pentru a asigura o tranziţie lină”, a transmis clubul.

Begiristain a venit la Manchester City în 2012, după ce a ocupat acelaşi post la FC Barcelona între 2003 şi 2010. El a fost creditat că l-a convins pe fostul său coechipier Pep Guardiola de a deveni managerul clubului din Premier League în 2016.

Begiristain i-a oferit lui Guardiola şi primul post de antrenor al acestuia, cei doi fiind legaţi de o prietenie care data din timpul perioadei când erau jucători la clubul catalan, în anii 1990, scrie agerpres.ro.

În era Guardiola – Begiristain, City a cunoscut cele mai mari succese, şase titluri în Premier League, dintre care patru consecutive, primul trofeu al clubului în Liga Campionilor, alături de altele.

Plecarea iminentă a lui Begiristain aduce în actualitate întrebările legate de viitorul lui Guardiola, al cărui contract expiră la finalul sezonului. Antrenorul de 53 de ani nu a acceptat încă să îşi prelungească înţelegerea, după ce a lăsat să se înţeleagă în sezonul trecut că ar putea fi aproape de încheierea sejurului său în Anglia.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Vladimir Putin a trimis ‘potopul’ peste Ucraina: Cu ce au atacat rușii

Tenis: Jannik Sinner a câştigat titlul la Shanghai (ATP), după o finală cu Novak Djokovic