Candidaţii PMP se vor regăsi pe listele partidului Forţa Dreptei la parlamentare. Ludovic Orban: Există şi un motiv legitim şi anume că Forţa Dreptei este partid parlamentar şi vom avea delegaţi în secţiile de votare

Preşedintele Forţa Dreptei Ludovic Orban susţine că la alegerile parlamentare candidaţii PMP vor figura pe listele Forţa Dreptei, alături de cei de la Alternativa Dreaptă şi PNŢ Maniu-Mihalache, unul dintre motive fiind că Forţa Dreptei va avea reprezentanţi în secţiile de vot.

Ludovic Orban a afirmat duminică la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că nu a fost timp suficient pentru a se constitui o alianţă electorală formată din PMP, Alternativa Dreaptă, PNŢ Maniu-Mihalache şi Forţa Dreptei, el precizând că membrii acestor formaţiuni vor candida pe listele Forţa Dreptei.

”Nu am mai avut timp să constituim o alianţă electorală. Din acest motiv, am luat decizia ca PMP, Alternativa Dreaptă, PNŢ Maniu-Mihalache şi Forţa Dreptei să constituie o alianţă politică pe întreaga legislatură care urmează după aceste alegeri. Toţi membrii celor patru formaţiuni vor candida pe Forţa Dreptei. Practic, Forţa Dreptei este vehiculul politic pe care se vor regăsi candidaţii celor patru formaţiuni. Există şi un motiv legitim şi anume că Forţa Dreptei este recunoscut ca şi partid parlamentar şi avem dreptul să avem delegaţi în toate secţiile de votare la alegerile parlamentare. Vom avea astfel posibilitatea să asigurăm corectitudinea alegerilor şi mai ales să păzim voturile cetăţenilor”, a declarat Ludovic Orban.
Totodată, Orban a precizat că obiectivul său este să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Forţa Dreptei să obţină un scor cât mai bun la parlamentare.

Cât priveşte listele pe care Forţa Dreptei le va prezenta în judeţul Iaşi, pe primul loc la deputaţi va figura liderul PMP Iaşi, Petru Movilă, în timp ce locul întâi la Senat va fi ocupat de economistul Bogdan Glăvan.

Tenis: Jannik Sinner a câştigat titlul la Shanghai (ATP), după o finală cu Novak Djokovic

Șantajul nicușorist nu a ținut: „Dreapta” s-a prăbușit la Planșeul Unirii