Israelul ar putea ataca Iranul de Yom Kippur: Oficialii americani se implică

Potrivit unui raport NBC de sâmbătă, oficiali americani susțin că Israelul a identificat posibile ținte pentru un răspuns la atacul cu rachete al Iranului din 1 octombrie, concentrându-se pe infrastructura militară și energetică iraniană.

Deși Israelul nu a luat o decizie finală cu privire la modul și momentul în care va acționa, oficialii sugerează că răspunsul ar putea avea loc în timpul sărbătorii Yom Kippur. NBC menționează, de asemenea, că Israelul nu intenționează să vizeze facilități nucleare sau să organizeze asasinate, scrie Reuters.

Tensiunile regionale rămân ridicate, pe măsură ce Israelul continuă să lovească obiective Hezbollah în sudul Libanului, inclusiv posturi de rachete și infrastructura teroristă, potrivit armatei israeliene, scrie mediafax.ro.

Peste 1,2 milioane de oameni au fost strămutați din Liban, iar guvernul libanez raportează peste 2.100 de morți și 10.000 de răniți în urma luptelor din ultimul an.

Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, s-a declarat îngrijorat cu privire la loviturile israeliene asupra pozițiilor forțelor ONU de menținere a păcii în Liban și a cerut protejarea acestora.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tricolorii, gest de recunoştinţă pentru gazdele din Cipru după meciul de la Larnaca. Ce mesaj au lăsat în vestiar – FOTO

Israelul accelerează loviturile şi înfruntă Hezbollahul la sol, în Liban