VIDEO FOTO Un YouTuber celebru a petrecut 7 zile la Salina Turda – Cum a descris experiența sa în clipul devenit viral

V

Videoclipul publicat sâmbătă seara de MrBeast pe YouTube , intitulat „7 zile de explorare a unui oraș subteran” cu o durată de 20 de minute, a strâns 10 milioane de vizualizări în doar trei ore.

Cine este MrBeast

MrBeast, pe numele lui real James Stephen „Jimmy” Donaldson, este un vlogger de 26 de ani care are peste 320 de milioane de abonaţi. Averea sa se ridică la aproximativ 1 miliard de dolari, iar o parte din banii câștigați sunt folosiți în scopuri caritabile. În vară, el a petrecut șapte zile la salina Turda, unde a invitat zilnic și alți YouTuberi celebri.

Vloggerul și alți trei oameni din echipa lui au fost primii care au intrat în salina închisă special pentru acest eveniment. Și-au aruncat bagajele de sus direct în apa sărată, apoi le-au adunat cu ajutorul unei bărci. Fiecare dintre ei a avut un bagaj personal și mâncare ambalată. Au dormit în saci de dormit, pe paturi metalice.

Youtuberi faimoși la Salina Turda

Zilnic, alți youtuberi faimoși au coborât în salină pentru a-i explora tunelurile și a-i afla misterele. În prima zi a apărut JiDion. Sam și Colby, alți creatori de conținut care explorează locuri abandonate, li s-au alăturat în următoarea zi. În ziua a patra, Kai Cenat, cel mai cunoscut streamer de pe Twitch, a fost primit cu urale și îmbrățișări.

În videoclipul realizat în România, MrBeast descrie salina Turda drept „un oraș subteran”, plin de catacombe și atracții demne de explorat. În prezent, Salina este în prezent muzeu şi are și un miniparc de distracții cu un teren de minigolf, un amfiteatru şi o roată panoramică.

Cum a descris Salina Turda

„Acest oraş este construit în interiorul unei mine care datează de peste o mie de ani. Şi cu nenumărate tuneluri şi camere neexplorate, cine ştie în ce orori vom da. Acestea sunt scările care coboară în oraş. Cât de vechi sunt aceste scări? Mai vechi decât noi. În regulă, acum că suntem aici jos, uită-te cât de sus e tavanul. Wow. În timpul celui de-al doilea război mondial, atunci când România a fost bombardată, mii de oameni s-au ascuns aici şi acum doar o grămadă de youtubers trăiesc”.

„Văd două umbre! Sunt doi? Astăzi sunt doi invitați! Sam și Colby! Dacă nu știți deja, Sam și Colby sunt specializați în explorarea locurilor abandonate și bântuite, așa că va fi interesant de văzut ce cred ei când vom explora acest sistem de tuneluri vechi de peste 1.000 de ani”, spune în cadrul videoclipului postat pe canalul de YouTube Mr Beast.

Pe Instagram, acolo unde are 61 de milioane de urmăritori, MrBeast a publicat o poză de la salină alături de ceilalţi YouTuberi participanţi. Pe fundal se vede sigla de promovare turistică a României. “<<Am explorat un oraş subteran timp de 7 zile>> tocmai a fost încărcat! Acest videoclip este unul dintre cele mai amuzante videoclipuri pe care le-am făcut în ultima vreme :)”, a scris el.

Cutremur în județul Gorj, duminică seara

Șofer cu alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, implicat într-un accident