Politician împușcat mortal în contextul unor alegeri cheie / Toată scena s-a petrecut în faţa biroului fiului său

Potrivit ediţiei de duminică a ziarului Hindustan Times, doi presupuşi atacatori au fost arestaţi, iar poliţia îl caută pe un al treilea, care a fugit.

Potrivit canalului de televiziune NDTV, cei doi suspecţi ar fi mărturisit că fac parte dintr-o bandă condusă de Lawrence Bishnoi. Acest bărbat, în prezent încarcerat, este acuzat că se află în fruntea unei bande criminale care a comis numeroase ucideri.

Baba Siddique, în vârstă de 66 de ani, fost ministru în statul Maharashtra, unul dintre cele mai bogate state din India, a fost împuşcat de mai multe ori în piept în faţa biroului fiului său din Mumbai, capitala acestui stat, potrivit presei indiene.

Colegii se declară șocați

Viceministrul din Maharashtra, Ajit Pawar, care aparţine aceluiaşi partid cu Siddique, s-a declarat „şocat” de acest „atac laş”.

Această crimă „va face obiectul unei anchete aprofundate şi vor fi luate măsuri stricte împotriva atacatorilor”, a declarat el pe X, adăugând că se va face tot posibilul ca cel considerat a fi”creierul atacului să fie găsit”.

Asasinatul are loc la doar câteva săptămâni după ce securitatea lui Siddique a fost întărită în urma unor ameninţări cu moartea şi înainte de alegerile din statul Maharashtra programate pentru sfârşitul anului.

Siddique era apropiat de mai multe vedete de la Bollywood şi era cunoscut pentru organizarea de festivităţi grandioase.

Șofer cu alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, implicat într-un accident

UPDATE – Patru morţi şi zeci de răniţi într-un atac cu dronă al Hezbollah în oraşul Binyamina din centrul Israelului. A fost lovită o bază a armatei