Rusia anunţă că peste 30.000 de persoane au fost evacuate din zonele de frontieră cu Ucraina

Aproximativ 30.400 persoane, inclusiv aproape 8.000 de copii, au fost evacuate din zonele de la graniţa Rusiei cu Ucraina din cauza bombardamentelor şi atacurilor, a declarat comisarul rus pentru drepturile omului, potrivit Reuters.

Tatiana Moskalkova a precizat, într-un interviu acordat postului de presă Argumenty I Fakty, că persoanele evacuate au fost plasate în aproape 1 000 de centre de cazare temporară din Rusia.

Ucraina, invadată de Rusia din februarie 2022, a ripostat prin bombardamente şi alte atacuri asupra regiunilor de frontieră ale Rusiei, armata afirmând că loviturile vizează infrastructura esenţială pentru efortul de război al Moscovei.

Forţele ucrainene au lansat o incursiune în regiunea Kursk în august, preluând controlul asupra a zeci de aşezări şi menţinând majoritatea poziţiilor de atunci.

Moskalkova a declarat că a primit apeluri referitoare la peste 1.000 de cetăţeni ruşi din Kursk, a căror localizare este necunoscută şi care ar fi fost luaţi de forţele ucrainene.

 

Gaza: Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui bombardament israelian asupra unei şcoli. În clădire se adăposteau palestinieni strămutaţi

Pezentatoarea celui mai important canal de propagandă al Kremlinului a oferit viralul zilei: ce a pățit în timpul unei transmisiuni în direct