Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri, o platformă de dialog între autorităţi locale şi companii

Fostul preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a propus recent crearea Consiliului Consultativ al Mediului de Afaceri, o platformă de dialog permanent între primărie şi reprezentanţii mediului de afaceri local, pentru a identifica soluţii comune la provocările economice şi pentru a susţine dezvoltarea comunităţii.

Reprezentantul CNIPMMR a făcut această propunere la Ziua Partenerilor, un eveniment organizat de Primăria Municipiului Codlea, în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Braşov (PIMM Braşov) şi Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA.

Potrivit unui comunicat comun al celor trei organizaţii, în context, Mihai Paul Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea, a subliniat importanţa implicării mediului de afaceri în procesele de luare a deciziilor locale.

„Prin Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri, vom putea crea o legătură directă între primărie şi antreprenori, astfel încât deciziile pe care le luăm să fie în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţii de business. Este o iniţiativă care va aduce beneficii atât pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, cât şi pentru crearea unui mediu de afaceri prosper”, a susţinut Câmpeanu, potrivit comunicatului citat.

La rândul său, preşedinta PIMM Braşov, Alina Paul, a declarat că prin această platformă vor fi abordate subiecte precum reglementările locale, facilităţile oferite investitorilor, programele de susţinere a IMM-urilor şi alte iniţiative care vor contribui la creşterea economică şi socială a municipiului.

La eveniment a fost prezent şi senatorul Marius Dunca, care a vorbit despre importanţa parteneriatul public-privat.

„Conştientizăm nevoia parteneriatului dintre stat şi mediul de afaceri. Dacă ne dorim o economie puternică aceşti doi factori trebuie să lucreze împreună, iar măsurile autorităţilor centrale şi locale trebuiesc luate pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, facilitând astfel dezvoltarea economică durabilă”, a subliniat Dunca.

În calitate de partener strategic al evenimentului, preşedinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri PEFA, Andreea Negru, a arătat că acest Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri este un exemplu care trebuie multiplicat la nivel naţional întrucât reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economică sustenabilă.

„Prin acest demers am dorit să aducem împreună mediul de afaceri şi autorităţile publice centrale şi locale pentru a identifica soluţii la problemele cu care mediul de afaceri se confruntă. Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri este un exemplu care trebuie multiplicat la nivel naţional întrucât reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economică sustenabilă”, a precizat Andreea Negru.

La rândul său, prefectul Judeţului Braşov, Cătălin Vasii, a prezentat oportunităţile oferite de Codlea ca potenţial centru de afaceri şi a reafirmat angajamentul de a sprijini dezvoltarea regională şi de a crea un mediu de prietenos de afaceri prin colaborare şi dialog deschis.

Evenimentul a reunit numeroşi antreprenori locali, reprezentanţi ai IMM-urilor, autorităţi locale şi specialişti în dezvoltare economică, oferind un cadru propice pentru discuţii constructive şi schimb de idei. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sinner recunoaşte că nu este într-o situaţie confortabilă: ‘Încerc să nu mă gândesc’

Baschet feminin: New York Liberty a restabilit egalitatea în finala WNBA