Candidații la prezidențiale fac potecă la Iași pentru hramul Sf. Parascheva

La Iaşi, la oficierea Sfintei Liturghii vor fi prezenţi preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedintele USR, Elena Lasconi, fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, preşedintele PMP, Ludovic Orban, dar şi fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Toți 6 candidează la alegerile prezidențiale.

Luni, ziua de prăznuire a hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9,30, pe un podium amplasat la limita cu Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

Slujba liturgică va fi oficiată de mai mulţi ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cât şi din alte Biserici Ortodoxe Surori, răspunsurile liturgice fiind oferite anul acesta de Corul Operei Naţionale Române din Iaşi.

Autorităţile estimează că până pe 15 octombrie, când se încheie pelerinajul, peste 300.000 de credincioşi vor veni la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi alte activităţi desfăşurate în spaţiul public prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Anual, în preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, municipiul Iaşi se transformă în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi al cincilea mare centru de pelerinaj din Europa.

Nou sezon din „Comori pierdute ale Egiptului”, cu provocări extreme în deşert pentru exploratori, pe National Geographic/ VIDEO

A crescut preţul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun în municipiul Tulcea