Fostul fizioterapeut al lui Jannik Sinner, concediat după cazul de dopaj în care este implicat numărul 1 ATP, va spune adevărul „mai devreme sau mai târziu”

Implicat indirect în afacerea de dopaj care îl ameninţă pe numărul 1 mondial Jannik Sinner, depistat pozitiv cu clostebol în acest an, fostul fizioterapeut al italianului a anunţat că va spune adevărul „mai devreme sau mai târziu”.

Giacomo Naldi, care a fost înlăturat din staful italianului la aflarea cazului de dopaj,  a vorbit cu presa italiană la prezentarea unui proiect la Milano. „Îmi pare rău ca tuturor, dar nu pot spune mai mult pentru că, din păcate, nu s-a terminat încă”, a spus el despre spectrul unei suspendări pentru dopaj care planează asupra lui Jannik Sinner.

„Sper, mai devreme sau mai târziu, să pot spune ce s-a întâmplat cu adevărat pentru a oferi o imagine de ansamblu”, a declarat el pentru cotidianul italian Leggo. „Pentru că, din modul în care această afacere a fost interpretată de publicul larg, se pare că este numai vina mea. Dar nu este aşa, după cum ştie oricine a citit sentinţa. Îmi dau seama că nu toată lumea a făcut acest efort”.

Deşi se află în centrul afacerii de dopaj în care este implicat Jannik Sinner, Giacomo Naldi nu a cumpărat spray-ul care conţine substanţa interzisă, potrivit relatării făcute de anturajul lui Sinner.

Preparatorul fizic Umberto Ferrara ar fi fost cel care a obţinut spray-ul care conţine clostebol, înainte de a i-l recomanda lui Naldi pentru a trata tăietura de pe degetul mic stâng. Naldi l-a masat apoi zilnic pe Sinner, fără să ştie că spray-ul pe care îl folosea conţinea clostebol, ale cărui urme au fost găsite în urina jucătorului de două ori în martie.

În ciuda încheierii colaborării lor, Giacomo Naldi asigură că menţine o „relaţie cordială” cu Jannik Sinner.

Jannik Sinner şi anturajul său au pledat întotdeauna pentru contaminare involuntară.

După ce a fost depistat pozitiv la clostébol de două ori în martie, italianul a fost iniţial exonerat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Cu toate acestea, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a relansat cazul făcând apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi cerând o suspendare de unul sau doi ani.

„Terrifier 3”, în fruntea box office-ului nord-american. Vânzările de bilete la „Joker 2” au scăzut dramatic. „The Apprentice”, debut slab la nivel naţional/ VIDEO

Videoclipul publicat de celebrul youtuber MrBeast, care a petrecut şapte zile în Salina Turda, are peste 43 de milioane de vizualizări/ VIDEO