Hezbollahul ameninţă Israelul cu noi atacuri după atacul de la sud de Haifa soldat cu patru morţi şi peste 60 de răniţi

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah ameninţă luni Israelul cu alte atacuri în cazul în care acesta îşi continuă ofensiva în Liban, în urma unui atac cu drone vizând o poziţie militară israeliană situată la sud de Haifa, soldată cu patru morţi şi peste 60 de răniţi, relatează AFP.

Acesta este cel mai sângeros atac ăn Israel de când mişcarea şiită proiraniană libaneză şi Irsaelul au intrat în război, la 23 septembrie.

Hezbollah, susţinut de Iran şi un aliat al mişcării islamiste palestiniene Hamas, ”promite inamicului” că atacul ”de la sud de Haifa este doar o prefigurare a ceea ce-l aşteaptă dacă decide să-şi continue agresiunile împotriva poporului nostru”.

Armata israeliană a anunţat că patru militari israelieni au fost ucişi, iar alţi şapte răniţi, într-o tabără de antrenament a Brigăzii Golani la Binyamina, la sud de Haifa, un oraş important situat în nordul Israelului.

Potrivit United Hatzalah – o organizaţie de salvatori voluntari -, în acest atac au fost rănite peste 60 de persoane.

Hezbollah a anunţat anterior că combatanţi au tras ”o escadrilă de drone explozive” asupra acestei tabere de antrenament, pe care l-au comis pentru a-l răzbuna pe Hassan Nasrallah, asasinat la 27 noiembrie într-un atac israelian la sud de Beiirut.

Hezbollah a salutat luni – în alt comunicat – o ”operaţiune complexă”.

Mişcarea anunţă că a lansat simultan zeci de rachete vizând diverse ţinte în regiunile Nahariya şi Acra, cu scopul de a ”distrage sistemele de apărare aeriene israeliene”.

Dronele ”au reuşit să ocolească radarele apărării antiaeriene şi să-şi atingă ţintele în tabăra de antrenament”, potrivit Hezbollah.

Un rus din Crimeea, acuzat de colaborare cu Kievul, condamnat la 21 de ani de închisoare de Tribunalul Regional Militar de Sud de la Rostov-pe-Don

Galaţi: Bărbat reţinut după ce a atacat cu cuţitul două persoane, în faţa unui bar/ Cele două victime au mai multe răni