Nick Kyrgios, pregătit să revină în decembrie

Fostul numărul 13 mondial nu a disputat decât un singur meci de simplu în circuitul ATP în ultimii doi ani, după ce a suferit mai multe accidentări, la genunchi, la gleznă şi la încheietura mâinii.

Jucătorul de 29 de ani a lăsat să se înţeleagă în mai multe rânduri că şi-ar putea anunţa retragerea, dar a anunţat luni, în cadrul emisiunii Code Sports de la News Corp că va reveni la turneul demonstrativ World Tennis League din decembrie, înainte de a-şi încerca şansa la Openul Australiei în luna ianuarie.

„Revin pentru că mai este ceva ce mă reţine în acest sport”, a afirmat Kyrgios, cunoscut pentru accesele de furie şi crizele de nervi în timpul meciurilor sale.

„Eu cred că am fost catalogat într-un anumit fel pentru că am fost mai atipic faţă de ceea ce este un jucător de tenis normal. I-am învins practic pe toţi cei cu care am jucat, am ajuns în finala unui Mare Şlem am câştigat un titlu la dublu într-un turneu de Mare Şlem, am câştigat mai multe titluri şi bani. Dar obiectivul meu acum este un titlu de Mare Şlem”, a adăugat el.

La Melbourne, unde Kyrgios are cel mai bun rezultat un sfert de finală în 2015, australianul are nevoie de o invitaţie sau poate profita de clasamentul protejat, care este o medie ponderată a clasamentului jucătorului de tenis în momentul accidentării şi permite accesul la 12 turnee dacă accidentarea l-a ţinut în afara terenului timp de un an.

La 29 ani, Kyrgios, fost număr 13 ATP în 2016, are în palmares un titlu de Grand Slam la dublu la Melbourne, alături de prietenul şi compatriotul său Thanasi Kokkinakis, şi şapte turnee la simplu

Kyrgios, care a fost comentator pe durata absenţei sale, a ajuns în singura sa finală de Mare Şlem la simplu în 2022 la Wimbledon, unde a pierdut în patru seturi în faţa sârbului Novak Djokovic.

Peste trei sferturi dintre companii se aşteaptă ca bugetul pentru investiţii în securitatea cibernetică să crească în 2025(sondaj)

Dăianu: A crede că poţi să faci consolidarea fiscal-bugetară numai pe partea de cheltuieli este o inepţie