Fost lider AUR, cea mai nouă ‘achiziție’ a PNL. Vasile Blaga: ‘Simplu ca bună ziua’

„Astăzi am avut plăcerea să primim organizația județeană a partidului România Puternică, printr-o fuziune prin absorbție”, a declarat Vasile Blaga, președintele interimar al PNL Timiș, potrivit expressdebanat.ro. Acesta a precizat că Ovidiu Szime, împreună cu un alt coleg desemnat de organizația absorbită, vor face parte din biroul interimar județean al PNL. Restul membrilor vor fi integrați în organizațiile locale ale partidului.

Ovidiu Szime, unul dintre fondatorii AUR Timișoara și fost candidat la președinția Consiliului Județean Timiș sub sigla România Puternică, a explicat motivele trecerii sale către PNL. După trei ani petrecuți în AUR, până în februarie 2024, Szime a decis să părăsească partidul și să se alăture unei noi formațiuni de centru-dreapta, România Puternică. Totuși, acesta subliniază că întotdeauna a avut „valențe liberale” și că pasul către PNL a fost unul firesc.

„Am intrat în politică după ani de experiență în management și am vrut să fac ceva pentru oameni. După ce nu m-am mai regăsit în AUR, am hotărât să plec și am trecut la România Puternică, iar acum am optat, în urma discuțiilor cu colegii de la PNL, să facem acest pas”, a declarat Szime.

Ovidiu Szime a evidențiat și caracterul natural al fuziunii, având în vedere orientarea de centru-dreapta a fostului său partid. Acesta a apreciat proiectul prezentat de Marilen Pirtea, susținând că în anii ce urmează, PNL va reuși să recâștige atât Primăria Timișoara, cât și Consiliul Județean Timiș.

Vasile Blaga a dorit să clarifice tranziția lui Szime și a colegilor săi în cadrul PNL: „Nu au venit din AUR în PNL. Nu au fost de acord cu principiile pe care le-au găsit acolo, și-au înființat un alt partid și s-au înscris în PNL. Simplu ca bună ziua.”

România Puternică a avut o prezență limitată în alegerile locale din Timiș, obținând doar 0,87% din voturi la Consiliul Județean Timiș și 1,24% la președinția acestuia, unde Ovidiu Szime a candidat.

Sursa: www.stiripesurse.ro

HiSky a lansat primul zbor de la Bucureşti la Paris, cu preţuri de la 59 de euro pentru un segment

Răsturnare de situație: magnatul israelian Beny Steinmetz a fost eliberat din arest