Pacient milos față de nevoile lui Tătaru când a întins mita după consult:` …de-o friptură!` – `Știu cum e să mergi prin glodurile din București`

Concret, dosarul lui Nelu Tătaru a ajuns la Parlament cu solicitarea ca oficialii politici să încuviințeze DNA Iași efectuarea de percheziții domiciliare și informatice în cazul ex-demnitarului.

În dosar se arată pe larg fiecare moment operativ în care Tătaru nu a refuzat categoric „atențiile consistente„ lăsate de pacienți, de cele mai multe ori sume de bani dar uneori și produse alimentare sau spirtoase.

Astfel, în cazul unuia dintre pacienți monitorizată de ofițerii anticorupție persoana interesată scoate „ceva„ din portofel și lasă pe masa medicului Tătaru după care discuția continuă dezinvolt:

„…de-o friptură”…

„La ora 06:45:07, Ciobotaru Ion – Ciprian bagă mâna stângă în buzunarul sacoului, iar ulterior apare în cadru cu un obiect în mâna stângă care pare a fi un portofel.

Din dinamica imaginilor video, se observă că numitul Ciobotaru Ion – Ciprian pare că îi pune ceva pe birou medicului Tătaru Nelu, iar acesta din urmă face un semn aprobator din cap.

Pacient : – Noi vă mulțumim oricum și să știți că… ! .

TĂTARU Nelu: – Da? Și.. și el îmi spunea, acuma am văzut că i-a mai dat ceva dar nu știu când vă mai duceți!

Pacient: – … cu toată dragostea (neinteligibil) vă susținem!

TĂTARU Nelu: – Mulțumesc, dar nu trebuie … !

Pacient: – … …de-o friptură!

TĂTARU Nelu: – Da?

Pacient: – Toți muncim pentru un bănuț, să știți, că eu știu ce înseamnă … , să mergi prin glodurile celea pe la Bunești (neinteligibil) de atâția ani de zile!

TĂTARU Nelu: – Daaa… ! (cei trei continuă să discute aspecte fără interes operativ apoi își iau la revedere iar cei doi pacienți ies din cabinet la orele 07:02:01.

La orele 07:02:05 se observă cum medicul bagă mâna în buzunarul halatului apoi merge la dulapul din partea stângă a biroului unde pare a pune ceva)”, se arată în filele dosarului analizat de parlamentarii României.

La mila foștilor colegi din politică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va lua în discuţie luni solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Deputaţii jurişti au termen până luni, la ora 13,00, să întocmească raportul în acest caz.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, vinerea trecută, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru. „Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şi liberalii au reacţionat în cazul Tătaru.  Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor. „Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate”, a spus liderul PNL, Nicolae Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Avertisment al specialiştilor în securitate cibernetică: Analizaţi cu atenţie orice fel de solicitări cu caracter urgent sau în care se cer date cu caracter sensibil / Ce este ingineria socială

Tragedie imensă în Brașov! Soț și soție au fost găsiți morți într-un apartament, Poliția face cercetări