Liberalul Alexandru Muraru: PSD a blocat proiectele la nivelul judeţului Iaşi. PNL Iaşi trebuie să dea un ministru în viitorul cabinet

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, susţine că liberalii ieşeni trebuie să dea un ministru în viitorul guvern, el acuzând PSD că a blocat unele proiecte importante ale regiunii.

Alexandru Muraru a afirmat, potrivit unui comunicat transmis de PNL Iaşi, că de la 1 ianuarie, liberalii ieşeni vor trebui să aibă un post de ministru în viitorul cabinet. El a precizat că “Iaşul a rămas singurul bastion liberal din Moldova în lupta cu un PSD care a ţinut regiunea în sărăcie“. 

 
“PSD a blocat toate proiectele la nivelul judeţului Iaşi. PNL Iaşi trebuie să dea un ministru în viitorul cabinet“, a susţinut Alexandru Muraru.

 
Totodată, Muraru i-a acuzat pe liderii social-democraţi de rea-voinţă în ceea ce priveşte sprijinul pentru proiecte importante ale regiunii.
 
“Din păcate, avem proiecte ale judeţului care suferă din cauza relei voinţe şi incompetenţei PSD, a unor miniştri social-democraţi şi a premierului Marcel Ciolacu, care nu cunoaşte geografia Moldovei. Marcel Ciolacu iubeşte atât de mult Iaşul şi Moldova, încât l-a pus cu mâna lui pe Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, pe primul loc la Camera Deputaţilor pe listele PSD Iaşi. Făptaşul se întoarce la locul crimei şi vorbesc aici de acelaşi ministru care a sabotat efectiv Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, scoţându-l de la finanţarea prin PNRR, doar din orgolii politice“, a precizat şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.
 
Potrivit acestuia, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ”ţine în braţe un director incompetent“ la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, care ar fi blocat proiectul centurii oraşului Podu Iloaiei.
 
“Trag un semnal de alarmă arătând că, fără PNL la guvernare, Iaşul şi regiunea Moldovei ar fi rămas cu mult în urmă. Românii care au aflat de ancheta privind afacerea Nordis îşi pot imagina cum ar arăta o Românie cu Marcel Ciolacu preşedinte, o Românie în care escrocheria, abuzul şi furtul banului public sunt infracţiuni tolerate până la cel mai înalt nivel”, a mai afirmat Alexandru Muraru.

Liderul PNL Buzău, Adrian Mocanu, deschide lista filialei pentru Camera Deputaţilor/ La Senat, primul loc este ocupat de deputatul Claudia Benchescu-Pecingină

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis Senatului cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu