Control al Gărzii de Mediu în zona de sud a judeţului Vrancea, după mai multe reclamaţii privind un miros insuportabil / Fermă amendată cu 100.000 de lei, pentru modul defectuos de colectare a dejecţiilor de pasăre

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control în zona de sud a judeţului Vrancea, după mai multe reclamaţii privind un miros insuportabil. În urma verificărilor, s-au descoperit probleme la modul de colectare a dejecţiilor dintr-o fermă de păsări, fiind aplicată o amendă de 100.000 de lei.

”Mirosurile pestilenţiale care “otrăvesc” aerul în unele zone ale judeţului, au facut obiectul mai multor sesizări ale cetaţenilor. Legea 123 din 10 iulie 2020, denumită şi “legea mirosurilor”, atribuie Ministerului Sănătăţii, respectiv Direcţiei de Sănatate Publică,  competenţele de verificare şi control. Pentru ca în multe din cazuri sunt implicate societăţi agricole autorizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu face verificări cu privire la modul în care sunt respectate prevederile autorizaţiei de mediu referitoare la gestionarea dejecţiilor de animale (evacuarea acestora din halele fermelor zootehnice, depozitarea lor şi administrarea pe terenurile agricole)”, a gtransmis, marţi, Garda de Mediu Vrancea.

Sursa citată a rpecizat că prin Autorizaţia de Mediu  sunt stabilite reguli precise conform legislaţiei de mediu şi a Codului de bune practici agricole.

”Nerespectarea obligaţiilor privind stocarea şi administrarea pe terenurile agricole a gunoiului de grajd (dejecţii de pasare), a generat  un disconfort continuu locuitorilor din zona de sud a judeţului (mirosuri), fapt ce a determinat sancţionarea firmei de către comisarii CJ Vrancea al GNM cu amendă de 100.000 lei”, a mai transmis sursa citată.

 

 

Hezbollah promite să provoace „durere” Israelului

Adrian Ionuț Gâdea, președintele CJ Teleorman, a prezentat echipa PSD pentru Senat