Gorj: Amenzi de peste 170.000 de lei, aplicate de poliţişti într-o acţiune în sistem integrat

Peste 470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 171.000 de lei, au fost aplicate într-o acţiune în sistem integrat desfăşurată de poliţişti şi jandarmi în weekendul trecut, potrivit datelor făcute publice miercuri, într-o conferinţă de presă.

În weekendul 11-13 octombrie, peste 350 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor de la IJJ Gorj, au desfăşurat acţiuni de amploare, cu efective mărite, pe arterele principale deschise circulaţiei rutiere din judeţul Gorj, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care lezează viaţa şi integritatea fizică a persoanei, avutului public şi privat, ordinea şi siguranţa publică, precum şi a actelor de indisciplină manifestate de conducătorii auto şi alte categorii de participanţi la trafic.

În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 1.400 de persoane.

„Pe linie de siguranţă rutieră, în acest weekend au fost desfăşurate o serie de activităţi în sistem integrat, au fost dispuse filtre pe principalele artere rutiere pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră a participanţilor la trafic şi, implicit, prevenirea şi combaterea principalelor cauze favorizatoare de evenimente rutiere soldate cu consecinţe grave. În acest sens, în cele trei zile de activităţi, poliţiştii rutieri au verificat aproximativ 900 de autovehicule, fiind efectuate totodată peste 600 de testări cu aparatele de tip drugtest sau etilometre”, a precizat şeful Serviciului Rutier Gorj, Daniel Săvulescu, în conferinţa de presă.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 476 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 171.000 de lei, dintre care 420 privind circulaţia pe drumurile publice şi 20 în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Din totalul amenzilor în domeniul rutier, 158 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi şase pentru consumul de alcool la volan.

De asemenea, au fost reţinute 46 de permise de conducere, dintre care şase pentru consumul de alcool şi 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind totodată retrase 40 de certificate de înmatriculare.

Tot în această perioadă au fost constatate în flagrant delict şapte infracţiuni.

„În perioada următoare, IPJ Gorj va continua să organizeze acţiuni în sistem integrat cu efective mărite, în colaborare cu colegii de la IJJ Gorj, vizând în special prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe toate palierele, începând de la siguranţa cetăţeanului, protejarea patrimoniului şi până la asigurarea traficului rutier”, a precizat Viorel Savu, împuternicit adjunct al şefului IPJ Gorj.

Potrivit reprezentanţilor IJJ Gorj, jandarmii au aplicat, în weekend, nouă sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.550 de lei, fiind constatate, totodată, două infracţiuni. AGERPRES/(A, AS – autor: Oana Popescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Hunedoara: Poliţiştii continuă căutările în cazul celor trei copii dispăruţi; verificări se fac şi în judeţele învecinate

Peste 100 de companii şi circa 7.000 de participanţi, la Angajatori de TOP Bucureşti, din 25-26 octombrie